Σε εφαρμογή το e-ticketing σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Προς το παρόν όχι στη Σαντορίνη

Την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου (e-ticketing) σε πρώτη φάση για 11 συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η νέα υπηρεσία τίθεται σε εφαρμογή για την Ακρόπολη και τους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, για την Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να αγοράζουν διαδικτυακά τα εισιτήριά τους μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση etickets.tap.gr αποφεύγοντας έτσι τις καθυστερήσεις σε ουρές.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει ότι οι επισκέπτες πρέπει να αγοράζουν τα εισιτήρια τους διαδικτυακά ή από τα επίσημα σημεία πώλησης (εκδοτήρια) ή, σε περίπτωση ομάδων επισκεπτών, μέσω αδειοδοτημένων ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτορείων.

Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο στόχος είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο να διευρυνθεί σταδιακά και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας. Βάσει προγραμματισμού, η δεύτερη φάση του έργου θα υλοποιηθεί μέσα στο 2019, ωστόσο οι αποφάσεις για το ποιοι χώροι θα περιλαμβάνονται σε αυτήν θα ληφθούν μετά το τέλος της φετινής καλοκαιρινής περιόδου και με βάση τα στοιχεία επισκεψιμότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here