Σε ετοιμότητα καλεί ο Περιφερειάρχης τους δημάρχους του Νοτίου Αιγαίου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Caravel, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

“Το μέλλον μας θα το κερδίσουμε με σχέδιο, δουλειά και σωστό προγραμματισμό” δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Ο σχεδιασμός αυτός, ξεκίνησε ήδη με την επιστολή-πρόσκληση που εστάλη προ διημέρου σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, αλλά και στο σύνολο των δυνητικών δικαιούχων, με αντικείμενο την προετοιμασία για την επόμενη χρηματοδοτική περίοδο 2021-2027. Με βάση την πρόσκληση, καλούνται οι Δήμοι του Νοτίου Αιγαίου, άμεσα, να δηλώσουν τις μελέτες που χρειάζονται να ωριμάσουν, για τα έργα που οι ίδιοι θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα. Οι μελέτες αυτές θα χρηματοδοτηθούν απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου η επόμενη χρηματοδοτική περίοδος να βρει το Νότιο Αιγαίο σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας.

“Με δεδομένο οτι η Περιφέρειά μας μπαίνει στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο απαλλαγμένη απο το βάρος της κατάταξής της στην κατηγορία των πιο ανεπτυγμέων περιφερειών της Ευρώπης, ο προϋπολογισμός της θα αυξηθεί σημαντικά και αυτό απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα για να απορροφήσουμε τα τουλάχιστον διπλάσια ποσά απο αυτά που μέχρι τώρα είχαμε στη διάθεση μας” δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος.

“Στο τρέχον χρηματοδοτικό πλαίσιο, ΕΣΠΑ 2014-2020, η απόδοσή μας είναι εξαιρετική και κατατασσόμαστε 2η Περιφέρεια στην Ελλάδα, αλλά αυτό βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και για το μέλλον” συνέχισε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας πως “Με τη συνεργασία που έχουμε επιτύχει, ήρθε και αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε γιατί παράγει αποτελέσματα για τις νησιωτικές κοινωνίες που υπηρετούμε”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη