ΕΡΤ 1: Σε ζωντανή μετάδοση η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης

Αποτελούν παράδοση πια οι τρεις πρωτοχρονιάτικες συναυλίες που δίνει κάθε χρόνο η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης. Το πρόγραμμα των συναυλιών αποτελείται από μουσικά έργα της δυναστείας των Στράους και άλλων συνθετών της εποχής.

Εκατομύρια άνθρωποι σε 90 χώρες του κόσμου θα παρακολουθήσουν, σε τηλεοπτική μετάδοση, τη συναυλία που θα δοθεί το πρωί της Κυριακής, 1 Ιανουαρίου 2017, στη διάσημη “χρυσοποίκιλτη αίθουσα” του Μεγάρου Μουσικής της Βιέννης, δωρεά του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Νικόλαου Δούμπα.

Τις φετινές συναυλίες θα διευθύνει ο 35χρονος Gustavo Dudamel, ο νεότερος μαέστρος στην ιστορία του θεσμού. Θα παιχθούν έργα των Franz Lehár, Émile, Johann Strauss, Jr., Josef Strauss, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer, Otto Nicolai, Johann Strauss, sen.

synavlia_viennis
Στιγμιότυπο από τα δοκιμαστικά για τη φετινή συναυλία. Photo: Benedikt Dinkhause

Στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τη συναυλία, σε ζωντανή μετάδοση, την Κυριακή 1/1/2017 στις 12:15 από την ΕΡΤ 1 (και σε WEBTV).

Σημείωση σύνταξης:
Αν θέλετε να είστε από τους τυχερούς που θα παρακολουθήσουν ζωντανά μια από τις τρεις συναυλίες της Πρωτοχρονιάς του 2018, θα πρέπει να το δηλώσετε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017. Θα ακολουθήσει κλήρωση, καθώς η ζήτηση για τα εισιτήρια είναι κάθε χρόνο πολύ μεγάλη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη