Sea Diamond: Στην πλευρά της κυβέρνησης το επόμενο βήμα

Μετά την συνάντηση του Δημάρχου με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ.Θεόδωρο Δρίτσα  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18/3/2015, στη Σαντορίνη, σύσκεψη με θέμα την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η έπαρχος Θήρας κα Θεώνη Λειβαδάρου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Ηλίας Πελέκης,  οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Γιάννης Δεκαβάλας και κ. Ευάγγελος Σιγάλας, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κα Μαρία Αργυρού και κ. Αντώνης Σιγάλας και ο εκπρόσωπος της “Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Κ/Ζ  Sea Diamond» και συνεργάτης του Δημάρχου για το θέμα του ναυαγίου, κ. Λουκάς Λιγνός.

Οι βουλευτές Κυκλάδων, που είχαν επίσης προσκληθεί, δεν παρευρέθηκαν, καθώς τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα δεν τους επέτρεψαν την έλευση τους στη Σαντορίνη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με μήνυμα τους, πρότειναν την οργάνωση συνάντησης με τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να καθοριστούν οι ενέργειες της πολιτείας προς την κατεύθυνση της ανέλκυσης του Sea Diamond.

Μετά την παράθεση των απόψεων των συμμετεχόντων αποφασίστηκε η αποδοχή της πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα αποσταλεί έγγραφο στους βουλευτές για την οργάνωση της συνάντησης αυτής.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λεονταρίτης συμφωνώντας με την πρόταση προσέθεσε να αναληφθεί επίσης πρωτοβουλία για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος ήδη από το 2010 είχε τοποθετηθεί, δημόσια στη Σαντορίνη, υπέρ της αναγκαιότητας της ανέλκυσης του ναυαγίου, λέγοντας τότε ότι η ευθύνη ανήκει στην πολιτεία.

Η διάρκεια της συνάντησης ήταν σύντομη καθώς οι απόψεις των συμμετεχόντων για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας υπήρξαν ταυτόσημες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη