16.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σημαντικό συνέδριο Τουρισμού τον Οκτώβριο στη Σαντορίνη

Υποβολή προτάσεων για ομιλία ως τις 20 Ιουνίου

Share

Στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 η Σαντορίνη φιλοξενεί το σημαντικό Διεθνές Συνέδριο “Τουρισμός: Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς” που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Πρόκειται για το 5ο Διεθνές Συνέδριο Τουρισμού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» και του Εργαστηρίου Τουριστικών Ερευνών και Μελετών, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 13ο συνέδριο της γνωστής σειράς IMIC της Ηλιότοπος Συνέδρια, τα οποία ένωσαν φέτος τις δυνάμεις τους σε μια κοινή συνεδριακή δράση.

Ο τουρισμός σήμερα παρουσιάζει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο προφίλ. Οι τάσεις και οι πρακτικές που υιοθετήθηκαν με επιτυχία έως και πέντε χρόνια πριν μπορεί να θεωρηθούν σε πολλές περιπτώσεις ξεπερασμένες και καθώς η δημιουργία νέων προϊόντων και η καινοτομία καθίστανται όλο και πιο σημαντικές, κάθε επιχείρηση που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό επιδιώκει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για να δημιουργήσει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες. Από την άλλη πλευρά, κινητήριος δύναμη για την καινοτομία, την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και τη δημιουργία ανεπανάληπτων εμπειριών στον τουρισμό είναι ο ανθρώπινος παράγοντας. Kαθώς η κατανομή του τουριστικού προϊόντος και η εμπειρία εξελίσσονται και μετατοπίζονται προς τα ηλεκτρονικά κανάλια διανομής, η σύγχρονη τουριστική πραγματικότητα γίνεται πιο σύνθετη, τα όρια μεταξύ των επιμέρους τομέων γίνονται πιο δυσδιάκριτα και η ανάγκη συνεχούς κατάρτισης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες τάσεις και δεξιότητες είναι πρωταρχικής σημασίας.

[adning id="140783"]


Το ΙΜΙC 2017 έχει ως στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ανάγκης εστίασης στον ανθρώπινο παράγοντα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη του τουρισμού και η απαραίτητη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Επιδιώκει επίσης να εντοπίσει τους παράγοντες της διαδικτυακής διανομής και να εξετάσει τις σχέσεις μεταξύ τους, καθώς και να εξετάσει τη νέα τάση για αειφορία από μια διαφορετική οπτική γωνία. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν εργαλεία, ανάγκες, στρατηγικές και οι πλέον σύγχρονες προσεγγίσεις.

Το συνέδριο οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ball State University/Management Department της Αμερικής.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής Τουρισμού, στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και ο Ανδρέας Παπαθεοδώρου, Καθηγητής στη Βιομηχανική και Χωρική Οικονομική με έμφαση στον Τουρισμό, στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. To επιστημονικό μέρος του συνεδρίου συντονίζει πολυμελής διεθνής επιστημονική ομάδα. Δείτε περισσότερα εδώ. Τη συμμετοχής τους έχουν επιβεβαιώσει επίσης ως Κεντρικοί Ομιλητές κορυφαίοι επιστήμονες του τουρισμού.

[adning id="140783"]


Για την προθεσμία και σχετικές πληροφορίες για την υποβολή προτάσεων για παρουσίαση στο συνέδριο, κλικ εδώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν στη σελίδα http://imic2017.conferences.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη