Σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Περισσότεροι από 250 μικροί Έλληνες παραγωγοί, από όλα τα μέρη της χώρας που παράγουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι, θα πάρουν μέρος στο 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, που θα πραγματοποιηθεί 1-33 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας από τα νησιά αλλά και την ηπειρωτική χώρα, μεταξύ των οποίων πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfoods (συνδυασμός τριών υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας) μέλι Π.Ο.Π Βυτίνας, μέλι από τη Χάλκη, καθώς και τη νέα Χριστουγεννιάτικη γεύση, διαθέσιμη μόνο το Δεκέμβριο, μέλι με καρύδια και γαρύφαλλο.

Ακόμα, θα ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Δυναμικό “παρών” θα δώσει και το Νότιο Αιγαίο με 20 περίπτερα, με παραγωγούς από την Κέα, την Κάλυμνο, την Αμοργό, την Τήνο, την Πάρο, τη Ρόδο, την Κάσο, την Άνδρο και τη Χάλκη κ.ά.

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1/12 στις 19:00, από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη. Θα παραστούν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής πολιτικής πρωτογενούς τομέα περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης και ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μιας και τιμώμενη περιφέρεια του Φεστιβάλ είναι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ωράριο λειτουργίας
Παρασκευή 1/12 16:00 – 21:00
Σάββατο 2/12 10:00 – 21:00
Κυριακή 3/12: 10:00 – 21:00

Είσοδος 2€, δωρεάν για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 12 ετών

Print Friendly, PDF & Email