Στη Ρόδο το επόμενο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων – ASTA

Και διάκριση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά ως η "πιο υποστηρικτική Υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως για το 2018"

Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019 η διοργάνωση του νέου συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων “Asta International Showcase“, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της ASTA, κος Zane Kerby. Η νέα διοργάνωση έρχεται σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης διεξαγωγής του κορυφαίου συνεδρίου ASTA Destination Expo στην Αθήνα την άνοιξη του 2018, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τη Fed Hatta.

Παράλληλα, η ASTA απένειμε στην Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά το βραβείο για το πιο υποστηρικτικό υπουργείου τουρισμού παγκοσμίως “The Most Supportive Τourism Ministry in the World 2018″. Το βραβείο παρέδωσαν στην Ελληνίδα Υπουργό ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ASTA, σε ειδική εκδήλωση στην Φλόριντα των ΗΠΑ, παρουσία 400 μελών τους, Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων που ειδικεύονται στα οργανωμένα ταξίδια, στον τουρισμό πολυτελείας και στην κρουαζιέρα. Εξήραν δε τη συμβολή της κας Κουντουρά, ώστε να δημιουργηθούν γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες έχουν ήδη αποδώσει.

Η κα Κουντουρά στην ομιλία της παρουσίασε στους Αμερικανούς ταξιδιωτικούς πράκτορες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας  που την καθιστούν μοναδική στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς και τον σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας τα επόμενα χρόνια.

Επίσης έκανε λόγο για σταθερά διψήφια αύξηση των τουριστικών ροών από την Αμερική προς την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ειδικά για το 2018 η τουριστική ζήτηση από τις ΗΠΑ υπήρξε η ισχυρότερη από ποτέ. Καταγράφηκε αύξηση 40% στις κρατήσεις και στις αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, και όπως ανακοίνωσε η Υπουργός, για το 2019 οι προκρατήσεις έχουν ξεκινήσει ακόμη πιο δυναμικά, σε υψηλότερα ποσοστά.

Στην εκδήλωση της ASTA παρέστη επίσης η Προϊσταμένη ΕΟΤ Β. Αμερικής και Καναδά, κα Γκρέτα Καματερού και η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη