Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του συνεδρίου για τον Οινοτουρισμό – Στη Σαντορίνη και ο John Szabo

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Οινικό Τουρισμό που θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 14-16 Οκτωβρίου 2016.

Ως προσκεκλημένος ομιλητής στο συνέδριο συμμετέχει ο John Szabo, πολύ γνωστός Δημοσιογράφος και Master Sommelier από τον Καναδά, ο οποίος ετοιμάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα “Exploring the World of Volcanic Wines, And How to Stand Out in a Crowded Market”.

john_szabo

Ο John Szabo είναι ένας από τους πρεσβευτές για το ελληνικό κρασί στον Καναδά. Γράφει σε διαφορα περιοδικά και εφημερίδες για το κρασί και έχει έντονη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του εδώ.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνει επίσης η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου του βιβλίου που θα κυκλοφορησει τον Οκτώβριο με τίτλο “VOLCANIC WINES. SALT, GRIT AND POWER”.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται μια σειρά εξαιρετικών φωτογραφιών, μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο οι μοναδικές ηφαιστειακές οινικές περιοχές και με τη συνοδεία χαρτών και ετικετών ο αναγνώστης οδηγείται σε μια εικονική περιήγηση σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές. Το Volcanic Wines είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ καλής ερευνητικής δουλειάς για την ιστορία, τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τον τύπο των πιο γνωστών οινοπαραγωγών κάθε ηφαιστειακής περιοχής. Η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε παρά να έχει την τιμητική της στο βιβλίο.

Δείτε το έντυπο του εκδότη για το βιβλίο εδώ.

Για το συνέδριο
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι και οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΤΕΙ της Αθήνας και του University of South Australia. Το συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα:

– του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
– της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)
– του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)
– της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και
– του Δήμου Θήρας.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και γνωστός οινοποιός κος Γιάννης Μπουτάρης.

To συνέδριο εντάσσεται στη σειρά συνεδρίων IMIC, που διεξάγονται σε ετήσια βάση από το 2004, με πρωτοβουλία της «Ηλιότοπος Συνέδρια» και φιλοδοξεί αφενός να παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν σε σχέση με μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την οινοτουριστική ανάπτυξη, και αφετέρου να προάγει τον διάλογο και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ επιστημόνων, επαγγελματιών και φορέων πολιτικής.

Οι Οργανωτές, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος και οι πολυάριθμοι Πρεσβευτές του συνεδρίου καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους (ακαδημαϊκούς/ερευνητές, αλλά και εκπροσώπους του αμπελοοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, αναπτυξιακούς φορείς κ.ά.) να συμμετάσχουν ενεργά στο IMIC 2016 δίνοντας το “παρών” στη Σαντορίνη τον Οκτώβρη!

Αναλυτικές πληροφορίες για το συνέδριο υπάρχουν εδώ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη