20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Ιρλανδία διεκδικώντας τον τίτλο του European Young Chef ο Αντώνης Δημοβασίλης

Share

Με προορισμό το Galway της Ιρλανδίας ξεκινάει αύριο, 24 Νοεμβρίου, η αποστολή που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό “European Young Chef Award 2018”. Η αποστολή αποτελείται από τον υποψήφιο Ευρωπαίο νέο σεφ Αντώνη Δημοβασίλη από την Μύκονο και τον μέντορά του, σεφ Θεολόγο Αμυρά. Οι φιναλίστ από τις Γαστρονομικές Περιφέρειες πρόκειται να παρουσιάσουν τις καινοτομίες τους σε παραδοσιακά πιάτα της πατρίδας τους και να διαγωνιστούν για τον τίτλο του Ευρωπαίου Νέου Σεφ 2018. Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το παραδοσιακό πιάτο και την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

Ο Αντώνης Δημοβασίλης είναι ο φιναλίστ που προέκυψε από τον τελικό διαγωνισμό στην Σύρο τον Σεπτέμβριο, κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις γαστρονομικές του ικανότητες με το πιάτο του “Αρχέγονον” (σφυρίδα με πουρέ τοπιναμπούρ και σούπα κακαβιάς). Είχαν προηγηθεί ημιτελικοί διαγωνισμοί σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο στους οποίους συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι νέοι σεφ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος στέλνουν τις ευχές τους για καλή επιτυχία στον νεαρό σεφ που θα εκπροσωπήσει την Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης – Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου 2018, στον σημαντικό αυτό για την Γαστρονομία διαγωνισμό που διοργανώνει το Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), με την βεβαιότητα ότι για τρίτη συνεχή χρονιά η ικανότητα και η δημιουργικότητα των νεαρών σεφ μας θα εντυπωσιάσει την Ευρώπη!

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσωπούν στο European Young Chef Award, διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη