Στήριξη του Δικτύου Aegean Cuisine από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το οικονομικό κόστος της Επιθεώρησης και Πιστοποίησης των εστιατορίων-μελών του δικτύου Aegean Cuisine αναλαμβάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη 7/6, στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, αποφάσισε να αναθέσει στην Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου Δ.ΕΤ.Α.Π., του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου ΕΤ.Α.Π. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, την επιθεώρηση και πιστοποίηση των εστιατορίων – μελών του δικτύου σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες αντίστοιχα.

Η απόφαση για έμπρακτη στήριξη του δικτύου Aegean Cuisine έρχεται σε μια περίοδο, κατά την οποία η περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου των νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, έχοντας επιτύχει την σύνδεσή του και με το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου και βέβαια μετά την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

[adning id="140783"]

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: “Όταν πριν από χρόνια ονειρεύτηκα και σχεδίασα το Δίκτυο Aegean Cuisine, δεσμεύτηκα ταυτόχρονα ότι θα το στηρίξω σε όλη μου την πορεία και από οποιαδήποτε θέση θα μπορούσα να το κάνω αυτό. Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης έρχεται με απόφασή του να στηρίξει τα Επιμελητήρια Δωδεκανήσου και Κυκλάδων ως διαχειριστές των αντίστοιχων δικτύων, με τρόπο ώστε να ωριμάσουν το έργο και να το φέρουν την κουζίνα των νησιών μας στην υψηλότερη θέση που της αξίζει. Στην κορυφή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας, περήφανα δίπλα στον τίτλο που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέκτησε, της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, υπηρετώντας τον τεράστιο και ανεξάντλητο πολιτιστικό και γαστρονομικό πλούτο του Νοτίου Αιγαίου”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη