Σαντορίνη: Στο ναδίρ οι σχέσεις Δήμου – Διοίκησης Νοσοκομείου

Τα θέματα υγείας και λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, με αφορμή όσα δήλωσαν πρόσφατα στην κρατική τηλεόραση ο Αντιπρόεδρος της ΑΕΜΥ ΑΕ και Εντεταλμένος Συμβούλος για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας κ. Πανοτόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος κυριάρχησαν στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση κατά τη χθεσινή (14/3) συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου Θήρας

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις τοποθετήσεις και με εκτενές ψήφισμά του επισημαίνει μεταξύ πολλών άλλων ότι ο Δήμος Θήρας στήριζε και στηρίζει το Νοσοκομείο και ότι επιχειρείται η συστηματική συκοφάντηση και απαξίωση της διαχρονικής προσφοράς του Δήμου Θήρας.

Το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

  1. Η λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας με δημόσιο χαρακτήρα και δωρεάν παροχές προς όλους, ήταν και είναι διαχρονική απαίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θήρας αλλά και σύσσωμης της Θηραϊκής Κοινωνίας, έτσι όπως έχει εκφραστεί με τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας.
  2. Ο Δήμος Θήρας ουσιαστικά και καταλυτικά στήριζε και στηρίζει την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, του Νοσοκομείου Θήρας αλλά και γενικότερα τις δομές Υγείας στη Θήρα, παρότι την ευθύνη της Υγείας την έχει αποκλειστικά η Πολιτεία και δη το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας. Γι αυτό άλλωστε την τριμερή προγραμματική σύμβαση λειτουργίας του νοσοκομείου Θήρας την υπογράφουν, το Υπουργείο Υγείας, η ΑΕΜΥ και η αρμόδια ΔΥΠΕ.
  3. Ο Δήμος Θήρας μέχρι σήμερα έχει συνεισφέρει στον τομέα της Υγείας με:
    Α) Την στέγαση των αγροτικών ιατρών και την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των αγροτικών ιατρείων στις Κοινότητες της Θηρασίας, της Οίας, της Επισκοπής Γωνιάς, του Πύργου και του Εμπορείου.
    Β) Την κάλυψη του ενοικίου των ιατρών του νοσοκομείου Θήρας, αλλά και άλλων λειτουργικών αναγκών και το 2017, δια μέσου του Συλλόγου Στήριξης του Νοσοκομείου Θήρας.
    Γ) Την αποκλειστική παραχώρηση του μοναδικού δημοτικού ξενώνα στην Έξω Γωνιά στο νοσοκομείο Θήρας για τη στέγαση των ιατρών του νοσοκομείου. Ο Δήμος βεβαίως καλύπτει και το λειτουργικό κόστος των διαμερισμάτων για την ύδρευση, ηλεκτροδότηση και συντήρηση.
    Δ) Την συνεχιζόμενη κάλυψη του κόστους ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού του κτηρίου του παλιού Κέντρου Υγείας, ιδιοκτησίας του Δήμου Θήρας και το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα για την στέγαση προσωπικού του Νοσοκομείου Θήρας, μετά από απόφαση που λήφθηκε ερήμην του Δήμου.
    Ε) Την συνεχιζόμενη κάλυψη του κόστους λειτουργίας του αεροπλάνου Αεροδιακομιδών δια του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της Θήρας. Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του αεροπλάνου αγγίζει τις 500.000 ευρώ.
    ΣΤ) Τη στέγαση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Θήρας σε δημοτικό χώρο και την κάλυψη του λειτουργικού κόστους των εγκαταστάσεων αυτών.
    Ζ) Τη συνδιοργάνωση της Αιμοδοσίας με την Επιτροπή Αιμοδοσίας Θήρας δύο φορές καθ’  έτος.
    Η) Την εγγραφή στον Προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας για το έτος 2018 κωδικού για την επισκευή οικημάτων κάλυψης στεγαστικών αναγκών και κωδικού για τις λειτουργικές ανάγκες του νοσοκομείου Θήρας.
    Θ) Την κάλυψη του κόστους νοσηλείας ασθενών που έχουν οικονομική αδυναμία.
    Ι) Την οικονομική στήριξη των νεφροπαθών, κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη.
    ΙΑ) Την οικονομική στήριξη των μονάδων ψυχικής υγείας και προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους των νησιών μας και τους μαθητές των σχολείων μας.
    ΙΒ) Την οικονομική στήριξη του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών  “Θησέας” του νομού Κυκλάδων.
    ΙΓ) Την κάλυψη του κόστους των εγκαινίων του Νοσοκομείου το 2016 με δαπάνη του Δήμου Θήρας.
  4. Παρά την αδιαμφισβήτητη αυτή στήριξη του τομέα της Υγείας από τον Δήμο Θήρας, δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται ότι μέλη της Διοίκησης του Νοσοκομείου Θήρας αντί να ασχοληθούν με την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου, τελικώς ασχολούνται αποκλειστικά και συστηματικά αφενός με το να συκοφαντήσουν και να απαξιώσουν την διαχρονική προσφορά του Δήμου Θήρας, αφετέρου να δημιουργήσουν την ψευδή εικόνα ότι τάχα ο Δήμος Θήρας στέκεται ενάντια στη λειτουργία του νοσοκομείου.
[adning id="140783"]

Επειδή κύριο μέλημά μας είναι η εύρυθμη και μόνο λειτουργία του νοσοκομείου μας προς όφελος των συμπολιτών μας και των επισκεπτών των νησιών μας και όχι η εξυπηρέτηση άλλου είδους σκοπιμοτήτων:

Καταγγέλλουμε:

  • όλους όσοι ακολουθούν πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις για να διχάσουν το προσωπικό του νοσοκομείου, να δηλητηριάσουν την κοινωνία του τόπου μας και εν τέλει να απαξιώσουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • όλους όσοι καλύπτουν την ανεπάρκειά τους, ζητώντας άλλοθι αποτυχίας, με το να απαξιώσουν τη διαχρονική και ουσιαστική προσφορά του Δήμου Θήρας στον τομέα της Υγείας.
  • όλους όσοι από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Θήρας ΑΠΑΙΤΟΥΝ από τον Δήμο Θήρας κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας.

Διαμαρτυρόμαστε:

  •  για το γεγονός ότι για περισσότερο από ένα έτος εκκρεμεί αίτημα του Δήμου Θήρας προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εξευρεθούν λύσεις στα κρίσιμα ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Υγείας που αφορούν το νησί μας.

Απαιτούμε:

  • την άμεση λειτουργία βασικών μονάδων παροχής Υγείας εντός του Νοσοκομείου Θήρας, όπως της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
  • από όσους έχουν καταφύγει σε μεθοδεύσεις κατασυκοφάντησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για την βούληση και την προσφορά του Δήμου Θήρας και του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, να διασαφηνίσουν τι εννοούν και παράλληλα να ανακαλέσουν, άλλως επιλέγουν δρόμο επικίνδυνο που είναι ανεπιθύμητος από την θηραϊκή κοινωνία μας.
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη