Συνάντηση Δημάρχου Θήρας με τον αν. Υπουργό Ναυτιλίας

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή  του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ.Ηλία Πελέκη, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία της ποινικής διαδικασίας που αφορά στην υπόθεση του Sea Diamond καθώς και για την πορεία των διεκδικητικών αγωγών ζητώντας παράλληλα την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς της πολιτείας για την ανέλκυση του ναυαγίου.

Ετέθη επίσης το αίτημα της διασύνδεσης της Σαντορίνης με την Κρήτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό καθώς και το θέμα της διασύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Ακόμα ζήτησε από τον Υπουργό να συμπεριλάβει την αύξηση των δρομολογίων Θηρασίας – Αμμουδίου κατά τη νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος που θα γίνει το φθινόπωρο καθώς άποψη άσειστη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ότι η πύκνωση των δρομολογίων θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Θηρασίας.

Ο κ. Ηλίας Πελέκης έκανε αναφορά στα ζητήματα που απασχολούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας.

“Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τύχουν της προσοχής του τα ζητήματα που ετέθησαν τόσο από το Δήμαρχο όσο και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου” σημειώνεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Θήρας.

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη