20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση εργασίας Γ. Χατζημάρκου με τον Υφυπουργό Οικονομίας Σ. Πιτσιόρλα

Επί τάπητος η αναζήτηση πόρων που θα καλύψουν τις ανάγκες των νησιών σε υποδομές

Share

Με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, συναντήθηκε σήμερα (13/2) το πρωί στο Υπουργείο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, την οποία ζήτησε ο Περιφερειάρχης, ήταν η ανάγκη να εξευρεθούν οι πόροι ή τα εργαλεία αυτά που θα επιτρέψουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να υλοποιήσει τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα για τα νησιά της.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης για τις ανάγκες του Νοτίου Αιγαίου σε έργα υποδομών, σε όλους τους τομείς παρέμβασης, σε συνάρτηση με το σύνολο των χρηματοδοτήσεων της Περιφέρειας, που υπολείπεται σημαντικά των υφισταμένων αναγκών, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, παραμένει η πλέον υποχρηματοδοτημένη Περιφέρεια της χώρας. Η διαπίστωση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας ΝΑ, οδηγεί στην ανάγκη αξιοποίησης όλων των πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν την υλοποίηση των έργων που είτε έχουν ήδη σχεδιασθεί και προγραμματιστεί, είτε βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης.

Συμφωνήθηκε, να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση στην οποία θα συγκεκριμενοποιηθούν οι παρεμβάσεις και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Κ. Χατζημάρκος δήλωσε: “Προχωράμε στον σχεδιασμό των παρεμβάσεων που έχουμε ανάγκη με την γνώση της υποχρηματοδότησης και την βούληση να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μπορούσε να μας δώσει λύση στο αδιέξοδο”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη