Συνάντηση για την κρουαζιέρα στη Σαντορίνη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη την Πέμπτη 12 Απριλίου, παρουσία του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου, του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Ηλία Πελέκη, του προέδρου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Κόντε και στελεχών της κρουαζιέρας και των φορέων ναυτιλίας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως η αναγκαιότητα της διασποράς των επισκεπτών της κρουαζιέρας σε διαφορετικά σημεία ενδιαφέροντος του νησιού, με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργείται συμφόρηση, ιδίως σε μέρη με παραδοσιακά μεγάλη επισκεψιμότητα όπως η Οία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε επίσης εκτενής αναφορά στα ημερήσια δρομολόγια που πραγματοποιούνται με ταχύπλοα από την Κρήτη και στην ανάγκη για την καλύτερη διαχείρισή τους.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την εφαρμογή του προγράμματος του berth allocation (προγραμματισμός αφίξεων/αναχωρήσεων κρουαζιέρας) που λειτουργεί από πέρυσι δοκιμαστικά. Ήδη φέτος υπάρχουν 100 περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ προσπάθειες γίνονται για ακόμη μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των ροών των επισκεπτών της κρουαζιέρας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε:

α) οι φορείς να προχωρήσουν σε εναλλακτικούς τρόπους διασποράς των επισκεπτών σε διάφορα άλλα σημεία ενδιαφέροντος, με τέτοιο τρόπο που να μην δημιουργείται συνωστισμός σε μέρη ιδιαίτερα δημοφιλή,

β) να υπάρξουν κοινές παρεμβάσεις για ενίσχυση με προσωπικό στις υπηρεσίες που ασκούν αστυνόμευση όχι μόνο στα λιμάνια αλλά και στους οδικούς άξονες.

Κοινό σημείο όλων των φορέων αποτελεί η μεταξύ τους επικοινωνία σε τακτική βάση έτσι ώστε να ρυθμίζονται εγκαίρως όλα τα θέματα που προκύπτουν και να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερος έλεγχος των ροών των επισκεπτών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here