Συναυλία κλασικής μουσικής με το βιεννέζικο Young Masters Enseble, την Πέμπτη στα Φηρά

Με το μουσικό σύνολο Young Masters Enseble από τη Βιέννη συνεχίζονται την Πέμπτη 10 Αυγούστου οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον καθολικό ναό του Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, στα Φηρά και θα αρχίσει στις 21:00.

Το πρόγραμμα Young Masters για ταλαντούχους νέους μουσικούς είναι πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών τεχνών της Βιέννης και της Μουσικής Σχολής Johann Sebastian Bach. Δεκαπέντε συμμετέχοντες σχηματίζουν το Young Masters Ensemble, μια ορχήστρα δωματίου που παίζει πάντα χωρίς μαέστρο και στην οποία οι μουσικοί παίζουν διαδοχικά σόλο.

Οι μουσικοί διευθυντές είναι οι Hanns Stekel και Jakob Gisler, οι οποίοι συχνά δοκιμάζουν ειδικά μουσικά κομμάτια με το σύνολο. Επίσης, παρουσιάζονται έργα σε παγκόσμια πρεμιέρα, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Linus Kohring, ενός νεαρού συνθέτη (και βιολίστα στην ορχήστρα) ο οποίος γράφει κομμάτια ειδικά για αυτό το σύνολο.

Την άνοιξη του 2016 το Young Masters Ensemble έκανε περιοδεία στις ΗΠΑ (Delaware, Washington DC). Μετά το ταξίδι στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2017, η Ασία θα είναι στο πρόγραμμα συναυλιών για το 2018. Στην Αυστρία το συγκρότημα παρουσιάζει έργα σε γνωστές αίθουσες συναυλιών (π.χ. Wiener Musikverein, αίθουσα Schubert του Konzerthaus στη Βιέννη), σε συναυλίες (π.χ. Kiwanis, LIONS Club) και σε φεστιβάλ (π.χ. Kulturspitzen Aflenz). Έχει παίξει για τη διεθνή κοινότητα στην UNO σε μια τελετή του Συνδέσμου Γυναικών των Ηνωμένων Εθνών και στην τελετή υποδοχής για τον Ρώσο Πρέσβη.

Ώρα έναρξης: 21:00 | Καθεδρικός ναός Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη