Συναυλία κινέζικης μουσικής “Ο ήχος του μεταξιού”

 

ixos_metaxiouΗ διάσημη Κινέζα μουσικός Chang Jing, δεξιοτέχνης του εγχόρδου οργάνου Guzheng έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τον ταλαντούχο φλαουτίστα Zhang Di, για το project “Ταξιδεύοντας στον δρόμο του μεταξιού”. Το project αυτό είναι μία πρωτοβουλία ανταλλαγής των μουσικών πολιτισμών της Ελλάδας και της Κίνας, με διοργανωτή την εταιρία Meet Culture και συνδιοργανωτή την Trip2taste.

Έχοντας ήδη κάνει μία εμφάνιση στην Αθήνα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου οι δύο μουσικοί θα βρίσκονται στη Σαντορίνη για μια μοναδική συναυλία στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι, όπου θα αυτοσχεδιάσουν μαζί με τον δεξιοτέχνη κρητικής λύρας, Ross Daly.

To Guzheng, το κινέζικο σαντούρι, είναι ένα αρχαίο μουσικό έγχορδο όργανο με ιστορία 2,000 ετών. H Chang Jing έγινε παγκοσμίως γνωστή, με την υπέροχη μελωδία που έπαιξε σόλο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008. Επίσης, έχει συνεργαστεί και με τον Έλληνα διεθνή μουσικό “Yianni” to 2013 σε μία παράσταση που είδαν πάνω από 700 εκ. θεατές.

Στη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα, οι δύο μουσικοί θα ηχογραφήσουν μαζί με το συγκρότημα “Lyra n’ Rapsody”, ένα άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και στην Κίνα. Τέλος, η Meet Culture θα επιμεληθεί την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ καταγραφής αυτού του πολύ σημαντικού μουσικού ταξιδιού στην Ελλάδα.

Ώρα έναρξης: 20:00 | Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό) | Προπώληση: 2286081011 (Δευτέρα-Σάββατο 9:00-17:00)

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη