Συναυλία με τη Χορωδία της ΕΡΤ την Τρίτη στα Φηρά

Στο πλαίσιο των θερινών της εκδηλώσεων, η Χορωδία της ΕΡΤ έρχεται την Τρίτη 25 Ιουλίου στη Σαντορίνη, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, του ΔΑΠΠΟΣ και της Εστίας Πύργου Καλλίστης για να παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στον Καθολικό Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή, στα Φηρά

Το μουσικό ταξίδι έχει αφετηρία την ιταλική αναγέννηση και διαμέσου του γερμανικού ρομαντισμού, αλλά και διάσημων μελωδιών που έχει λατρέψει το ελληνικό κοινό, καταλήγει στα Gospel και Spiritual.

Μοτέτα και ψαλμοί των κύριων εκπροσώπων της αντιστικτικής πολυφωνικής γραφής της ιταλικής αναγέννησης, αλλά και του γερμανικού ρομαντισμού, προηγούνται του σύγχρονου μοτέτου του νορβηγού Ola Gjeilo αλλά και της περίφημης Jazz λειτουργίας του Bob Chilcott. Με την μεγάλη εμπειρία της στην ερμηνεία έργων Ελλήνων συνθετών, η χορωδία της ΕΡΤ θα ξεκινήσει το δεύτερο μέρος της συναυλίας με διάσημες μελωδίες που έχει λατρέψει το ελληνικό κοινό. Το μουσικό ταξίδι της χορωδίας της ΕΡΤ θα ολοκληρωθεί αλλάζοντας ρυθμό, στυλ και tempo με μία επιλογή μοναδικών Gospel και Spiritual του αμερικάνικου νότου.

Συνοδεία στο πιάνο: Θάνος Μαργέτης
Διεύθυνση χορωδίας: Δημήτρης Κτιστάκης

Ώρα έναρξης: 21:00 | Καθολικός Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Βαπτιστή | Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη