15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνέδριο οινοτουρισμού: Ανιχνεύοντας τις προκλήσεις και διαμορφώνοντας ένα κοινό όραμα – Το πρόγραμμα

Share

κλικ για μεγάλο μέγεθος

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πολυδιάστατο πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Οινοτουρισμού που φιλοξενεί η Σαντορίνη στις 14-16 Οκτωβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Στο συνέδριο θα συμμετέχει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ευάγγελος Αποστόλου, ενώ αναμένεται η άφιξη στη Σαντορίνη μεγάλου αριθμού συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ακαδημαϊκοί, οινοποιοί, εκπρόσωποι φορέων, sommeliers, bloggers, δημοσιογράφοι, marketers.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών υπάρχει εδώ http://imic2016.conferences.gr/programma/. Οι ομιλίες γίνονται σε ελληνικά ή αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Στρογγυλό Τραπέζι για τις δυνατότητες ανάπτυξης του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα με θέμα: “Ανιχνεύοντας τις προκλήσεις και διαμορφώνοντας ένα κοινό όραμα” με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων. Οι σύνεδροι θα κληθούν πριν απο το συνέδριο να συμβάλλουν στέλνοντας τις προτάσεις τους για τα θέματα που θα συζητηθούν στο στρογγυλό τραπέζι ώστε να γίνει ουσιαστική συζήτηση που θα οδηγήσει στον προσδιορισμό του οράματος για τον Οινοτουρισμό και να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα.

Για το συνέδριο
Το συνέδριο οργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του ΤΕΙ της Αθήνας και του University of South Australia. Το συνέδριο έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα επίσης των:
– Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
– Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
– Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
– Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)
– Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ)
– Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ)
– Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
– Δήμου Θήρας.

Πρόεδροι του συνεδρίου είναι οι κ.κ. Πάρις Τσάρτας, καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου. Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και γνωστός Οινοποιός κος Γιάννης Μπουτάρης.

Οι Οργανωτές, τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος και οι πολυάριθμοι Πρεσβευτές του συνεδρίου καλούν, εκ νέου, όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στο IMIC 2016 δίνοντας το “παρών” στη Σαντορίνη τον Οκτώβρη!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη