Συνεργασία Λιμενικού Ταμείου Θήρας και ΟΛΠ

olp_cruiseship
Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Πειραιά

Η συνεργασία μεταξύ των Λιμένων προορισμών Κρουαζιέρας μόνο θετικά μπορεί να προσφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου μια πρώτη συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων για θέματα που αφορούν την Κρουαζιέρα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

Κατά τη διάρκεια αυτής, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κος Ηλίας Πελέκης και ο αν. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ κος Άγγελος Καρακώστας αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας, ως τα δύο μεγαλύτερα σε κίνηση λιμάνια κρουαζιέρας της χώρας μας. Ο κος Καρακώστας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΟΛΠ να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό cluster των λιμένων κρουαζιέρας της χώρας μας προκειμένου οι επισκέπτες αλλά και οι εταιρίες να μένουν ικανοποιημένοι και να επιστρέφουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο κος Πελέκης αναφέρθηκε στο Σύστημα Έλεγχου Αφίξεων-Αναχωρήσεων Κρουαζιερόπλοιων (Berth Allocation System) που αναπτύσσει το Λιμενικό Ταμείο Θήρας και αποφασίστηκε σε μια επόμενη συνάντηση να γίνει μια πρώτη παρουσίαση αυτού του συστήματος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η κυρία Χριστίνα Βαβουλάκη από το Commercial Department της εταιρείας Cosco, η οποία διαχειρίζεται τον λιμένα του Πειραιά καθώς και ο maritime economist κ. Τάσος Κονιδάρης. Και οι δύο πλευρές δήλωσαν απολύτως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της συνάντησης και συμφώνησαν ότι η ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας μεταξύ των οργανισμών λιμένων της χώρας είναι αναγκαία για την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον επισκέπτη.

Πηγή: Σελίδα Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας στο Facebook


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη