Συνεργασία μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού και 13 Περιφερειών για τουρισμό όλο τον χρόνο

Η σύνδεση της εθνικής στρατηγικής του Υπουργείου και των περιφερειακών πολιτικών για τον Ελληνικό Τουρισμό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τους Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους Τουρισμού των 13 Περιφερειών της χώρας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η εθνική στρατηγική του Υπουργείου και πώς αυτή θα εφαρμοστεί περιφερειακά για την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαίο, ασφαλή πολυνησιακό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο που προσφέρει μοναδικές και ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες σε κάθε προορισμό. Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών παρουσίασαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους και συμφωνήθηκε η συνεργασία στη διαμόρφωση ενιαίας εθνικής τουριστικής ταυτότητας της χώρας, με στοχευμένη στρατηγική επικοινωνίας και προώθησης-προβολής. Το Νότιο Αιγαίο εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη από την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου.

[adning id="140783"]


Μάλιστα, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 που ξεκινά τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκαν οι αρχικές προτάσεις για την προώθηση σε τουριστικούς άξονες και ζητήθηκαν επιμέρους προτάσεις ανά περιφέρεια με βάση τα τουριστικά προϊόντα προτεραιότητας της κάθε περιφέρειας για την αγορά της Ρωσίας.

Θα ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα νέα συνάντηση για τον καθορισμό του εθνικού σχεδιασμού της τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας, και την επικοινωνιακή υλοποίηση από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, της ενιαίας προώθησης της Ελλάδας για το 2018 ανά αγορά-στόχο.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη