21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχείς οι έλεγχοι για βεγγαλικά – Συστάσεις από την Αστυνομία

Share

Σε εξέλιξη βρίσκεται, εν όψει των εορτών του Πάσχα, η εφαρμογή επιχειρησιακού σχεδιασμού με στοχευμένους ελέγχους, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, για την κατοχή και εμπορία κροτίδων και βεγγαλικών.

Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής 17/4 στη Σίφνο 49χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και σκοπό την διάθεση ειδών πυροτεχνίας. Κατά τη διάρκεια στοχευμένης έρευνας στην κατοικία του 49χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 29.376 τεμάχια βεγγαλικών, κροτίδων κ.ά.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία υπενθυμίζει ότι κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Πάσχα στη χώρα μας γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, συνάνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και τραυματίζονται, κάποιοι μάλιστα σοβαρά σε σημείο ακρωτηριασμού, τύφλωσης ή και κώφωσης εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο. Ήδη στη Σαντορίνη πριν δύο χρόνια είχαμε περιστατικό πολύ σοβαρού τραυματισμού τεσσάρων τουριστών από έκρηξη βαρελότου το βράδυ της Ανάστασης στην Οία.

Στο πλαίσιο της πρόληψης τέτοιων ατυχημάτων η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:
• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
• Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη. Μην τα αγοράζετε.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη