Συνεχίζεται η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα

kairos_kymataΜε αμείωτη ένταση θα συνεχιστούν μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 10/1 τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τετάρτη (11/1) και από τα δυτικά, σύμφωνα με νεότερο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Δευτέρα 9/1 και αύριο Τρίτη 10/1 θα σημειωθούν:
– χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσαλλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική από απόψε το βράδυ θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στα βόρεια του νομού.
– παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα  κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός
– τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
– τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη 11/1 και την Πέμπτη 12/1 αναμένεται να σημειωθούν:
– χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια
– ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης
– θυελλώδεις νότιοι άνεμοι
Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενίσουν.

Print Friendly, PDF & Email