22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο SAF

Share

Παιχνιδοεξερευνήσεις, bollywood dance και σεμινάρια macramé περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εργοστασίου Τεχνών Σαντορίνης (SAF) για το τριήμερο 27-29/1. Παράλληλα, το SAF προγραμματίζει και σεμινάρια για την τέχνη του αργαλειού και για κοπτική-ραπτική.

Αναλυτικά:

Παιχνιδοεξερευνήσεις την Παρασκευή 27/1
Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, βασισμένο σε μεθόδους από το χώρο της παιδαγωγικής.

paixnidoexereyniseisΏρα: 16:30-18:30 | Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ/εβδομάδα ή 45 ευρώ/μήνα

Δείτε περισσότερα για το εργαστήριο εδώ.

Σεμινάριο Bollywood Dance το Σαββατοκύριακο 28-29/1
Ένα ξεχωριστό σεμιναρίο με την Άννα Δημητράτου, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του χορού της Απόλυτης Χαράς, του Bollywood Dance και να διδαχθούν πρωτότυπες χορογραφίες της 1ης Ακαδημίας Bollywood Dance στην Ελλάδα.

bollywood_dance

Ώρες τμημάτων:
[col type=”half”]
Σάββατο 28/1
16:30-18:00 παιδικό τμήμα
18:30-20:30 τμήμα ενηλίκων
21:00-22:00 παρουσίαση-διάλεξη

[/col]

[col type=”half last”]
Κυριακή 29/1
11:00-12:30 παιδικό τμήμα
13:00-15:00 τμήμα ενηλίκων

[/col]

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γνωρίζοντας την τέχνη του macramé την Κυριακή 29/1
Ένα τρίωρο σεμινάριο macramé, μιας μορφής τέχνης της κλωστοϋφαντουργίας με δεσίματα κόμπων και όχι πλεξίματος με τη χρήση βελόνων. Αποτελείται από μία σειρά κόμπων που εφαρμόζονται με τρόπο που δημιουργούν διακοσμητικά αντικείμενα, κοσμήματα κτλ.

macrameΣτο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν τη βασική πλέξη του macramé και να δημιουργήσουν βραχιόλι με εναλλαγή ενός ή περισσοτέρων χρωμάτων σε συγκεκριμένο μοτίβο καθώς και να μάθουν τεχνικές τοποθέτησης κουμπωμάτων.

Ώρα 10:00-13:00 | Κόστοσ συμμετοχής: 20 ευρώ. Τα υλικά που απαιτούνται για την έναρξη της κομποδετικής διατίθενται δωρεάν.

Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σεμινάρια κοπτικής-ραπτικής
Μέσα από την καθοδήγηση δασκάλου και την επαφή μας με τα υλικά μαθαίνουμε τα μυστικά της ραπτομηχανής και των υφασμάτων. Κάνουμε τις δικές μας δημιουργίες με σχέδια που ανταποκρίνονται στην αισθητική και τη φαντασία μας. Κατασκευάζουμε διαφόρων ειδών τσάντες, φούστες, παντελόνια και φορέματα. Τα πατρόν είναι έτοιμα βάσει μεγεθών του συμμετέχοντος ,τα  υλικά προμηθεύονται από την Αθήνα και είναι διαθέσιμα προς πώληση για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Koptiki_Raptiki

Συντονίστρια εργαστηρίου: Σοφία Κρητικού
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ/μάθημα ή 50 ευρώ/μήνα.

Σεμινάρια για την τέχνη του αργαλειού
Γνωριμία με την τέχνη του αργαλειού, του γνωστού αρχαίου οικιακού εργαλείου που το συναντάμε στους μύθους, στις παραδόσεις και στα υφαντά κάθε χρήσεως από την αρχαιότητα ως σήμερα.

argaleios

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το μέσο ύφανσης που χρησιμοποιούνταν κατά την προβιομηχανική εποχή κυρίως στις αγροτικές περιοχές αλλά και να έρθουν σε άμεση επαφή με την Τέχνη της υφαντικής. Θα κατασκευάσουν τον δικό τους ξύλινο χειροποίητο αργαλειό με την τοποθέτηση στημονιού και θα δημιουργήσουνε τα δικά τους υφαντά, εικαστικά κοσμήματα, τσάντες και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

Συντονίστρια εργαστηρίου: Σοφία Κρητικού
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ/μάθημα ή 50 ευρώ/μήνα.

Καθώς οι θέσεις για όλα τα παραπάνω τμήματα είναι περιορισμένες, απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 2286085141, (ώρες 10:00-16:00, εκτός Δευτέρας και Τρίτης).

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη