21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Συνθέσεις και όχι αντιθέσεις” το μήνυμα της τιμητικής εκδήλωσης για τον Γ. Χατζηγιαννάκη – Φωτογραφίες

Share

Μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μπελλώνειου Πολιτιστικού Κέντρου, η τιμητική βράβευση του Γιώργου Χατζηγιαννάκη για τη συμβολή του στην ανάπτυξη και προβολή της σαντορινιάς οινογαστρονομίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου και στη συνέχεια η 30ετής παρουσία του Γιώργου Χατζηγιαννάκη στη Σαντορίνη και η ενασχόλησή του με την εστίαση και την ανάδειξη της γαστρονομικής Σαντορίνης συμπυκνώθηκαν σε ένα σύντομο slideshow από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες.

Οι γνωστοί δημοσιογράφοι Ηλίας Μαμαλάκης και Μερόπη Παπαδοπούλου, παλιοί γνώριμοι του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, μίλησαν για την προσωπικότητά του και τόνισαν τη μεγάλη συμβολή του στην ανάδειξη και διάδοση των τοπικών προϊόντων του νησιού και της οινογαστρονομίας της Σαντορίνης γενικότερα.

Ηλίας Μαμαλάκης
Μερόπη Παπαδοπούλου

Η στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Χατζηγιαννάκη Γεωργία Τσάρα μίλησε για την 12ετή επαγγελματική τους συνεργασία, ενώ ο γνωστός Σαντορινιός chef Βασίλης Ζαχαράκης αναφέρθηκε στην μακρόχρονη συνεργασία τους στα κοινά του χώρου της εστίασης της Σαντορίνης.

Γεωργία Τσάρα
Βασίλης Ζαχαράκης

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος του απένειμε το μετάλλιο του Δήμου Θήρας, έπαινο και τιμητική πλακέτα.

Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας – Γιώργος Χατζηγιαννάκης

Βαθιά συγκινημένος ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης κατά τη διάρκεια της δικής του ομιλίας ευχαρίστησε τους επί χρόνια συνοδοιπόρους του και θέλησε να μοιραστεί τη διάκριση με τους συνεργάτες του στο Σελήνη, τους αγρότες της Σαντορίνης, τα οινοποιεία, τους συναδέλφους εστιάτορες, ξενοδόχους, πράκτορες, εμπόρους, αρχαιολόγους, γεωλόγους, δημοσιογράφους και όσους στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια για την ανάπτυξη και προώθηση της γαστρονομίας της Σαντορίνης.

Στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη για συλλογική δουλειά και όχι αντιθέσεων. Απομακρύνοντας τα “ΑΝΤΙ” προέτρεψε όλους να εμπλουτίσουν τη ζωή με “ΣΥΝ”. Με συνθέσεις και όχι αντιθέσεις, με συναγωνισμό και όχι ανταγωνισμό, με συλλογικότητα αντί για αντιπαλότητα, με σύγκλιση απόψεων αντί για αντιπαράθεση απόψεων. “Συζήτηση, συμβιβασμός και συνεργασία, αυτά είναι τα τρία στοιχεία που πρέπει να κυριαρχούν” κατέληξε.

Γιώργος Χατζηγιαννάκης

Για το τέλος ο τιμώμενος της βραδιάς είχε φροντίσει να προσφερθεί κέρασμα στο κοινό, το οποίο είχαν επιμεληθεί ο Βασίλης Ζαχαράκης και ο Γιάννης Ρούσσος, ενώ τα κρασιά ήταν προσφορά από οινοποιεία του νησιού.

Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη