Συντονισμός ενεργειών με σκοπό την ανέλκυση του Sea Diamond

Σύσκεψη για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond πραγματοποιήθηκε σήμερα (8/11) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρήστου Λαμπρίδη, του Διοικητή της ΔΑΛ Δημοσθένη Μπακόπουλου, του Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας Ηλία Πελέκη, του Υπεύθυνου Ασφάλειας Λιμενικών Εγκαταστάσεων Τάσου Κονιδάρη, καθώς και της νομικής συμβούλου του Ταμείου, Ιφιγένειας Βουρδούνη.

Ο κ. Ζώρζος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του κ. Κουρουμπλή να ζητήσει την ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκεται βυθισμένο στην καλντέρα από τον Απρίλιο του 2007. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσει η ανέλκυση, έργο για το οποίο το Λιμενικό Ταμείο Θήρας ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά τη σύσκεψη έγινε απολογισμός των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και διαπιστώθηκε ότι η ασφαλιστική εταιρία του πλοίου πληρώνει κάθε μήνα τις απαιτούμενες εργασίες για την απορρύπανση της Καλντέρας. Κατόπιν αυτών, συμφωνήθηκε ο συντονισμός της ΔΑΛ και της Νομικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ώστε να τηρηθούν οι νομικές διαδικασίες που προβλέπονται για την ανέλκυση των ναυαγίων και φυσικά ο κανόνας ότι “ο ρυπαίνων πληρώνει”.

Print Friendly, PDF & Email