21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα ακριτικά νησιά κάνουν πρεμιέρα με την +πλευση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Share

Mε όπλο την τέχνη και “στρατιώτες” τους φίλους της, η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία +πλευση (σύμπλευση) πάει και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής για να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να ζήσουν μέσα από το φακό στιγμές σαν κι αυτές που βίωσαν φέτος οι εθελοντές της, με στόχο πάντα την προώθηση της προσφοράς στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά μας.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα γίνει η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ “Το Ταξίδι”, αποτέλεσμα της δουλειάς του κινηματογραφιστή-σκηνοθέτη Γιάννη Σταθόπουλου και της ομάδας του, που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του φετινού Διάπλου σε Κίμωλο, Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Ανάφη, Ψέριμο, Τέλενδο, Λειψούς και Αρκιούς.

Θα παρουσιαστούν επίσης τα έργα που επιδιώκει να υλοποιήσει φέτος και το 2018 η +πλευση στα νησιά που θα προσεγγίσει στην φθινοπωρινή εξόρμηση και τον Διάπλου 2018, ενώ θα τιμηθούν οι χορηγοί για την συνεισφορά τους.

Θα ακολουθήσει έκθεση φωτογραφίας με έργα πολυσχιδούς καλλιτέχνη και φίλου της +πλευσης (συνυπογράφει και τη μουσική της ταινίας) στο φουαγιέ, τα οποία θα διατεθούν προς πώληση με στόχο την συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων για την υλοποίηση νέων έργων στα νησιά.


Η +πλευση λειτουργεί με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νήσων. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η +πλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Σκοπός είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Η +πλευση επιπροσθέτως διοργανώνει δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου, με σκοπό να συμβάλει στον πολιτισμό και την παιδεία στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και να συνδράμει σε εκπαιδευτικές υποδομές.

Κύρια δράση της +πλεύσης – και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους, αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη