Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Σαββατοκύριακου στο SAF

Ενιαφέροντα εργαστήρια θα έχει και το ερχόμενο τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα.

paixnidoexereyniseisΤο απόγευμα της Παρασκευής 3/2, όπως κάθε Παρασκευή 16:30-18:30, το πρόγραμμα έχει Παιχνιδοεξερευνήσεις, ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, βασισμένο σε μεθόδους από το χώρο της παιδαγωγικής.

Κόστος: 15€/εβδομάδα ή 45€/μήνα | Οι εγγραφές συνεχίζονται.

Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη


gyros_tou_kosmou_se_6_pineliesΤο Σάββατο και την Κυριακή οι δράσεις του SAF συνεχίζονται με το εικαστικό εργαστήρι “Ο γύρος του κόσμου σε 6 πινελιές”, που αυτή την εβδομάδα θα έχει εκλεκτό καλεσμένο τον Καραγκιόζη!

Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος, θα γνωρίσουν το θέατρο σκιών και θα φτιάξουν τις δικές τους φιγούρες. Θα γνωρίσουν τον Χατζηαβάτη, το Κολλητήρι, τον Κοπρίτη, τον Μιριγκόγκο, τον Μορφονιό και την γυναίκα του Καραγκιόζη, την Αγλαΐα. Θα μάθουν για τον μπερντέ, για τους Καραγκιοζοπαίκτες μας και τις διαφορετικές τεχνικές κατασκευής των φιγούρων. Θα εμπνευστούν από τις αστείες ιστορίες των ηρώων και θα γελάσουν με τις ξακουστές ατάκες τους. Ε ρε γλέντια…!

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου διαμορφώνεται ως εξής:

[col type=”half”]

Σάββατο 4/2
Παιδιά Α, Β, Γ Δημοτικού 16:00-17:30
Παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού 18:00-19:30

[/col]

[col type=”half last”]

Κυριακή 5/2
Παιδιά Α, Β, Γ Δημοτικού 10:30-12:00
Παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού 12:30-14:00

[/col]

Συντονίστριες εργαστηρίου: Ελένη Παλλέ, Λυδία Καραγιαννίδη


macrameΓια το πρωί της Κυριακής 5/2, ώρες 10:00-13:00, είναι προγραμματισμένο ένα ακόμα τρίωρο σεμινάριο αφιερωμένο στην τέχνη του macramé, μιας μορφής τέχνης της κλωστοϋφαντουργίας με δεσίματα κόμπων και όχι πλεξίματος με τη χρήση βελόνων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν τη βασική πλέξη του macramé και να δημιουργήσουν βραχιόλι με εναλλαγή ενός ή περισσοτέρων χρωμάτων σε συγκεκριμένο μοτίβο καθώς και να μάθουν τεχνικές τοποθέτησης κουμπωμάτων.

Κόστος συμμετοχής: 20€ | Τα υλικά που απαιτούνται για την έναρξη της κομποδετικής διατίθενται δωρεάν.

Υπεύθυνη σεμιναρίου: Σοφία Κρητικού

Καθώς οι θέσεις για όλα τα παραπάνω τμήματα είναι περιορισμένες, απαιτείται έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο 2286085141, (ώρες 10:00-16:00, εκτός Δευτέρας και Τρίτης).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη