Τα εργαστήρια του Σαββατοκύριακου στο SAF

Παραμύθια και μουσική πρωταγωνιστούν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχει προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) στη Βλυχάδα. Αναλυτικά:

Νέος κύκλος ξεκινά το Σάββατο 3 Μαρτίου στο SAF για το εκπαιδευτικό εργαστήριο “Ζωντανεύοντας τα παραμύθια”. Ο κύκλος θα βασιστεί στο παραμύθι του Κώστα Μάγου “Ο τζικιτζίκ και ο Κρικικρίκ” και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαρτίου. Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει: δημιουργική αφήγηση, εικαστικά (εικονογράφηση παραμυθιού, κατασκευή κουστουμιών) και δραματοποίηση (θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητική – σύστημα ORFF).

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παραμυθάδες σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Τα παραμύθια είναι έτοιμα να ζωντανέψουν, να εικονογραφηθούν και να σκηνοθετηθούν από τα παιδιά που συμμετέχουν.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη

Σάββατο 3/3 – ώρα 11:00-13:00
Κόστος: 50 ευρώ για όλο τον κύκλο

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Μαρτίου σειρά έχει το μουσικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και ενήλικες “Η μουσική δεν έχει φραγμούς και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε” του Μιχάλη Τόμπλερ.

Ανιχνεύοντας τη μουσική στην καλλιτεχνική, παιδαγωγική και θεραπευτική της διάσταση. Σε αυτό το εργαστήρι οι συμμετέχοντες προσπαθούν παίζοντας, να ανακαλύψουν τις ιδιότητες της μουσικής και να οδηγηθούν σε μονοπάτια που οδηγούν στην έκφραση και την επικοινωνία. Η ενεργητική συμμετοχή, η επιλογή των μουσικών οργάνων, ο συντονισμός μεταξύ των μελών της ομάδας αναδεικνύουν ανεξερεύνητες συναισθηματικές καταστάσεις και ποικιλόμορφους τρόπους επικοινωνίας.

Σάββατο 3/3 – ώρα 17:00-19:00
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Την Κυριακη 4 Μαρτίου ακολουθεί το αντίστοιχο μουσικό εργαστήριο του Μιχάλη Τόμπλερ για παιδιά “Η μουσική δεν έχει φραγμούς και είναι μια γλώσσα που όλοι μπορούμε να μιλήσουμε”. Παίζω μουσική σημαίνει εξερευνώ, ανακαλύπτω, ακούω, μοιράζομαι, συγκεντρώνομαι, συντονίζω και συντονίζομαι, χορεύω με τους ήχους και κατευθύνω το σώμα μου, εκφράζω και εκφράζομαι, σέβομαι και προτείνω, χαίρομαι και τραγουδάω τη λύπη μου, μιλώ μια γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν αλλά που ταυτόχρονα είναι και μυστική. Τα ρήματα είναι ανεξάντλητα, όπως άλλωστε και η μουσική.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Δεν απαιτούνται πρότερες γνώσεις μουσικής. Καλό είναι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και αν επιθυμούν να έχουν μαζί τους κάποιο μικρό οργανάκι.

Κυριακή 4/3 – ώρα 10:30-12:00
Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Καθώς και στα τρία εργαστήρια ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, η συμμετοχή εξασφαλίζεται με έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 2286085141 (Τετάρτη-Κυριακή 10:00-16:00).

Print Friendly, PDF & Email