SAF: Τα εργοστάσια τομάτας της Σαντορίνης με τη ματιά του φωτογράφου

Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου

Μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 7/5/2016 στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στο παλαιό εργοστάσιο τομάτας “Δ.Νομικός”, στη Βλυχάδα της Σαντορίνης.

Ο εικαστικός φωτογράφος Χριστόφορος Δουλγέρης εκθέτει το φωτογραφικό έργο που έχει συλλέξει έναν ολόκληρο χρόνο φωτογραφίζοντας τα απομεινάρια αλλά και τα εναπομείναντα σημάδια των εννέα εργοστασίων τομάτας που δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη.

Οι φωτογραφίες καταγράφουν εικόνες από το παρελθόν και το παρόν των εργοστασίων τομάτας του νησιού με ένα θεατρικό και ποιητικό τρόπο. Χνάρια και σημάδια του παρελθόντος της βιομηχανίας της τομάτας έρχονται να μας επαναφέρουν σε ένα εικαστικό διάλογο με την πραγματικότητα φωτίζοντας αθέατες πλευρές της πραγματικότητας.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης υψηλής ανάλυσης φωτογραφικά τυπώματα μεγάλων διαστάσεων τοποθετημένα στο πάτωμα που δημιουργούν την αίσθηση στον θεατή ότι βρίσκεται στο χώρο ενός εργοστασίου τομάτας, σε πραγματικές διαστάσεις.

saf_7may16_2
Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου

Η έκθεση, με γενικό τίτλο “Capre Diem”, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά 10:00-18:00


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη