21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Τα μυστικά του νερού” στο Μέγαρο Γκύζη – Εγκαίνια την Παρασκευή

Share

poster_ekthesi_kexagioglou
Κλικ για μεγέθυνση

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ώρα 20:30, θα γίνουν στο Μέγαρο Γκύζη τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Χρήστου Κεχαγιόγλου με τίτλο “Μυστικά του νερού”, υπό την επιμέλεια του Νίκου Δελένδα.

Το Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη δίνει στο φιλότεχνο κοινό την ευκαιρία να έχει την πρώτη επαφή με την πιο πρόσφατη ενότητα έργων του καλλιτέχνη. Ο ζωγράφος εξερευνά σ’ αυτή τη δουλειά του, τόσο θεματικά, όσο και ζωγραφικά τον κόσμο του νερού. Με την χαρακτηριστική του γραφή παραλληλίζει ποιητικά την ρευστότητα και γοητεία του υδάτινου κόσμου με τον μυστικό, εσωτερικό μας κόσμο, των κόσμο των συναισθημάτων και του ασυνείδητου.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη «Το νερό είναι ταυτόχρονα και το θέμα και το βασικό υλικό της καινούργιας μου ζωγραφικής δουλειάς. Κατά τον Dr MasaruEmoto, στο βιβλίου του “Το μυστικό μήνυμα του νερού”, το νερό μέσα από τις μεταμορφώσεις της κρυσταλλικής του δομής ανάλογα με τα διαφορετικά περιβάλλοντα, αποδεικνύεται πως ακούει, έχει μνήμη, καταγράφει. Είναι ένας καθρέφτης, αλλά και ρυθμιστής των συναισθημάτων, των λογισμών και των σκέψεων μας. Από την άλλη το νερό έχει και μια εντυπωσιακή ορατή παρουσία στον κόσμο μας. Είναι η απέραντη θάλασσα, οι λίμνες και τα ποτάμια, το νερό της καθημερινότητας μας, αλλά και η βροχή, το χιόνι και η ομίχλη, η δροσιά στη φύση. Καθησυχαστικό κι αινιγματικό, πηγή και φορέας της ζωής, αλλά και της ζωγραφικής, ταυτόχρονα μέσα μας και γύρω μας, μπορούμε να το δούμε και σαν ένα τεράστιο εργαστήριο συναισθημάτων. Με την καινούργια μου ζωγραφική δουλειά επιχειρώ να συγκρατήσω στο χρώμα, καθώς το νερό περνάει από μέσα του και το διαμορφώνει, τα μυστικά του μηνύματα και τις συναισθηματικές του αποκρίσεις».

kexagioglouΗ έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό Δευτέρα-Σάββατο 10:00-21:00 και Κυριακή 10:00-16:00.

Παράλληλα με την έκθεση του Χρήστου Κεχαγιόγλου, θα εκτίθενται και έργα 12 καλλιτεχνών του atelier KΕΧ με θέμα “Διακοπές”. Το atelier KEX είναι ένα πρωτότυπο πειραματικό εργαστήριο εμβάθυνσης στην ζωγραφική πράξη υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Κεχαγιόγλου που δημιουργήθηκε πριν από 8 χρόνια.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη