20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα ποδήλατα ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα αυτοκίνητα – 2500 ποδήλατα στη Σαντορίνη

Share

Πηγή φωτογραφίας: www.cyclingsantorini.gr/

Τις πωλήσεις αυτοκινήτων ξεπέρασαν πέρυσι οι πωλήσεις ποδηλάτων σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, πλην του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail.

Περισσότερα ποδήλατα από αυτοκίνητα πουλήθηκαν το 2012 στην Ιταλία για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι πουλήθηκαν 3.066.000 ποδήλατα έναντι 2.045.000 επιβατικών αυτοκινήτων. Με αναλογία πέντε προς ένα, οι πωλήσεις ποδηλάτων στη Ρουμανία ξεπέρασαν κατά πολύ εκείνες των αυτοκινήτων. Η τάση κυριάρχησε ακόμα και στην Ισπανία, όπου για πρώτη φορά οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Οι μόνες χώρες που οι πωλήσεις αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις ποδηλάτων ήταν το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Η έρευνα συνέκρινε τις πωλήσεις αυτοκινήτων και ποδηλάτων σε 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Κύπρου και της Μάλτας για τις οποίες δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τις νέες αγορές επιβατικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η τάση οφείλεται στη δραματική μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων λόγω της οικονομικής ύφεσης.

Σε έρευνα που έγινε στην Σαντορίνη και σύμφωνα με τα αρχεία του Αθλητικού Ποδηλατικού Ομίλου Σαντορίνης (Α.Π.Ο.Σ), συμπεραίνεται ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν περί τα 2.600 με 2.800 ποδήλατα στο νησί μαζί με τα ενοικιαζόμενα, βέβαια τα περισσότερα σκονίζονται σε κάποια αποθήκη όπου σπάνια πάνε για βόλτα, όμως από αυτά 200 με 300 ποδήλατα ποδηλατούν στους δρόμους του νησιού σε εβδομαδιαία βάση. Αν το ανάγλυφο του νησιού ήταν πιο εύκολο τα ποδήλατα θα ήταν πολλαπλάσια!

Πηγή: www.cyclingsantorini.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη