Υπ. Τουρισμού: Θετικά μηνύματα από τη γερμανική αγορά για το 2019

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Ε. Κουντουρά, με τον ΓΓ Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, κ .Γ. Τζιάλλα, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Α. Βασιλικό, και τον τ. Πρόεδρο του ΣΕΤΕ, κ. Α. Ανδρεάδη, στην ειδική εκδήλωση παρουσίασης του “Ελληνικού Πρωινού” του ΞΕΕ στο περίπτερο του ΕΟΤ

Θεαματικές επιδόσεις ρεκόρ κατέγραψαν οι αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2018, πετυχαίνοντας για δεύτερη χρονιά αύξηση άνω του 18%. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, συνολικά περισσότεροι από 4,4 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέπτες επέλεξαν την χώρα μας για τις διακοπές τους το 2018, με την Ελλάδα να αναδεικνύεται στο 2ο δημοφιλέστερο ευρωπαϊκό προορισμό των Γερμανών τουριστών.

Με στόχο τη διατήρηση της θετικής δυναμικής του ελληνικού τουρισμού στη γερμανική αγορά και το 2019, η Υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά συμμετέχει στην κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού ITB που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. Σε συναντήσεις της με εκπροσώπους των κορυφαίων γερμανικών ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών επιβεβαιώθηκε η ενίσχυση της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα το 2019 μετά από δύο συνεχόμενες χρονιές (2017, 2018) πολύ υψηλής ανόδου, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και θεματικών τουριστικών προϊόντων, καθώς και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα αεροδρόμια της Γερμανίας προς περισσότερα ελληνικά.

Η Ελλάδα έχει ενισχυμένη παρουσία στη φετινή έκθεση του Βερολίνου με μεγαλύτερο περίπτερο 870 τ.μ. όπου φιλοξενούνται 81 συνεκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο την πρώτη ημέρα της ITB πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση παρουσίασης -για πρώτη φορά στη γερμανική αγορά- του “Ελληνικού Πρωινού” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων. Στην εκδήλωση η κα Κουντουρά τόνισε ότι η προώθηση και προβολή διεθνώς της ελληνικής γαστρονομίας αποτελεί στρατηγική επιλογή, γιατί “οι επισκέπτες όταν δοκιμάζουν τις γεύσεις της Ελλάδας, μεταφέρουν την εμπειρία τους στο εξωτερικό και γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας, διαφημίζοντας και προβάλλοντας τον προορισμό και τα προϊόντα του“.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη