Τιμήθηκε ο Αρ. Αλαφούζος για την προσφορά του

Με μία σεμνή τελετή, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, ο Δήμος Θήρας ανακήρυξε τον οιάτη εφοπλιστή και εκδότη, κ. Αριστείδη Αλαφούζο, ως επίτιμο δημότη Θήρας. Η ανακήρυξη έγινε σε αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς του στην Οία, τη Θηρασία και ολόκληρη τη Σαντορίνη, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον κ. Αλαφούζο προσφώνησε ο δήμαρχος κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος, ενώ ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βαρβαρήγος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα στη ζωή του, στη σχέση του με τη Σαντορίνη και στην συνολική προσφορά του στο νησί και ιδιαίτερα στην Οία.

Ευχαριστώντας  ο Aριστείδης Aλαφούζος είπε «Eγώ, τώρα, κάθε μέρα που περνάει, σκέπτομαι, σκεπτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό το νησί. Πράγματι, έχει πολλές ανάγκες. Eγώ, σας το έχω δηλώσει, είμαι διατεθειμένος να συνεισφέρω σε πολλά έργα, ιδίαις δαπάναις, όσο μπορώ. Eύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να μπορέσουμε για πολύ καιρό να διατηρήσουμε αυτή τη σχέση. Eλπίζω και οι διάδοχοί μου, και η οικογένειά μου να τη συνεχίσουν. Eυχαριστώ πολύ».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του δημάρχου κ. Ζώρζου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: omilia zorzou 10.03.2012

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του αντιδημάρχου κ. Βαρβαρήγου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: omilia varvarigou 10.03.2012

Σχετικό άρθρο της Ελένης Μπίστικα (Τήλεφος) στην εφημερίδα “Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, της 13/3/2012,  με τίτλο: ” H Σαντορίνη γιορτάζει και υποδέχεται το άξιο τέκνο της, τον κ. Aριστείδη Aλαφούζο, που ανακηρύχθηκε Eπίτιμος Δημότης Θήρας «σε ένδειξη αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς του» στη γενέτειρα” μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η χορωδία του "πολιτιστικού συλλόγου Βουρβούλου ο Άγιος Ευστράτιος" τραγούδησε στο τέλος της εκδήλωσης


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη