Τιμητική βράβευση του Γιάννη Μπουτάρη στο Συνέδριο Οινοτουρισμού στη Σαντορίνη – Φωτογραφίες

Κατάμεστη η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρος Μ. Νομικός

Σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης τιμήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου 2016, από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), ο γνωστός οινοποιός και νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Οινοτουρισμό (IMIC 2016) που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σαντορίνη, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, 14-16 Οκτωβρίου 2016.

boutaris_14oct16_201519
Γιάννης Βογιατζής

Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ κ. Γιάννης Βογιατζής αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο Γιάννη Μπουτάρη λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Πιστεύω ότι οι τιμητικές εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές στις συλλογικές δραστηριότητες στην κοινωνία, διότι αποτελούν ένδειξη ήθους, υποχρέωση των νεότερων τουλάχιστον να αναγνωρίζουν την προσφορά και να την εκλαμβάνουν ως παράδειγμα. Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει πολύ μεγάλη γνωστή και ήδη αναγνωρισμένη προσφορά στον αμπελοοινικό κλάδο, στη συλλογική δραστηριότητα που τη συνεχίζει βέβαια σήμερα σε πολύ υψηλότερο επίπεδο στη Δημαρχία Θεσσαλονίκης και την κεντρική σκηνή της πολιτείας. Αναγνωρισμένη δραστηριότητα στη διαμόρφωση και επίτευξη για πολύ μακρό χρονικό διάστημα των στόχων και των επιδιώξεων του κλάδου. Συνολικά όπως τον γνωρίσαμε πολλοί από εμάς εδώ στην αίθουσα, από τη συναναστροφή μαζί του και από τις πράξεις του ως έναν άνθρωπο της προσφοράς, στους γύρω του, στο σύνολο”

Στη συνέχεια ο κ. Βογιατζής αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο και την προσφορά του Γιάννη Μπουτάρη στον χώρο του οινοτουρισμού.

Είχε προηγηθεί προβολή βίντεο που περιλάμβανε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την προσωπική και επαγγελματική πορεία του Γιάννη Μπουτάρη.

boutaris_14oct16_P1000536
Γιάννης Μπουτάρης
boutaris_14oct16_p1000578
Ο Πρόεδρος της ΕΔΟΑΟ Γιάννης Βογιατζής παραδίδει έναν ειδικά φιλοτεχημένο χαρτοκόπτη της Μαρίας Λαλαούνη στον Γιάννη Μπουτάρη

Στο πλαίσιο της τιμητικής αυτής εκδήλωσης ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν ο οινοποιός που το 1989 που δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο και ταυτόχρονα επισκέψιμο οινοποιείο στη Σαντορίνη, διαδραματίζοντας μεγάλο ρόλο αφενός στην ανάπτυξη και εξέλιξη της αμπελουργίας στο νησί και αφετέρου στην εμπορική ανάπτυξη και προώθηση των κρασιών της Σαντορίνης σε όλο τον κόσμο.

boutaris_14oct16_p1000557
Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Γιάννη Μπουτάρη.

Ο κος Μπουτάρης, ιδιαίτερα συγκινημένος, μίλησε για την πρώτη επαφή του με τη Σαντορίνη το 1985 που οινοποίησε το πρώτο του σαντορινιό κρασί στην κάναβα Νομικού, ενώ έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «φυτεύουμε αμπέλια για τα εγγόνια μας», υποδηλώντας έτσι την επένδυση ζωής που κάνει ο αμπελουργός και οινοποιός.

boutaris_14oct16_p1000585
Γιάννης Μπουτάρης

[hr style=”single”]Φωτογραφίες: Guillermo Kunst

Print Friendly, PDF & Email