Το “American Story” του Μιχάλη Καψάλη στο Μπελλώνειο

Από τις 17 έως τις 23 Αυγούστου Την Παρασκευή 18 Αυγούστου τα εγκαίνια

Την έκθεση “American Story” του διεθνούς εικαστικού Μιχάλη Καψάλη θα φιλοξενεί το Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά από τις 17 μέχρι τις 23 Αυγούστου. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Αυγούστου, ώρα 20:00.

Στους καμβάδες του Καψάλη, περικλείεται το πολύπλευρο ταλέντο του, η πολυσχιδής και αεικίνητη προσωπικότητά του και απεικονίζεται η αγάπη του για τη θάλασσα με την οποία ασχολήθηκε επαγγελματικά για πολλά χρόνια.

Η αφηρημένη τέχνη και ο εξπρεσιονισμός του Καψάλη είναι γεμάτος συμβολισμούς και νοήματα. Το αιώνιο μπλε της θάλασσας που τόσο αγάπησε, κυριαρχεί στα λουσμένα με φως νησιώτικα τοπία του Μανχάταν.

Ο Μιχάλης Καψάλης γεννήθηκε στο Βερολίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε θεατρικές τέχνες, φιλοσοφία και λογοτεχνία στη Γερμανία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εργάστηκε στο θέατρο ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη, ειδικεύτηκε στην αρχαία ελληνική τραγωδία και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε να εκθέτει τα έργα ζωγραφικής του στην Ελλάδα το 1971. Το 1980, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη που έζησε και εργάστηκε έως τον θάνατό του, τον Φεβρουάριο του 2017.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 23 Αυγούστου, καθημερινά 10:30-13:00 και 18:30-22:00.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη