Το ασύρτικο παρουσιάζεται στην έκθεση Vinitech 2018, στη Γαλλία

Ηχηρό “παρών” θα δώσουν τα κρασιά από την ποικιλία ασύρτικο κατά τη διεθνή έκθεση οίνου Vinitech 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο Bordeaux της Γαλλίας, στις 20-22 Νοεμβρίου.

Έχοντας ως βασικό της μέλημα την προώθηση του ελληνικού κρασιού, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Γαλλικού Επιμελητηρίου και θα συμμετάσχει ενεργά στην έκθεση, έχοντας ετοιμάσει παρουσίαση με θέμα: “Οινοποίηση και προφίλ των οίνων της ανθεκτικής στην ξηρασία ποικιλίας Ασύρτικο” και γευστική δοκιμή Ασύρτικων από διαφορετικές αμπελοοινικές ζώνες της Ελλάδας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου και θα επικεντρωθεί στα αμπελογραφικά, γλευκογραφικά και οινολογικά στοιχεία της ποικιλίας, που καλλιεργείται στο ηφαιστειογενές και ξερικό νησί της Σαντορίνης, σε σχέση με τα στοιχεία που δίνει η ίδια ποικιλία στις υπόλοιπες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδος. Επίσης, θα αναφερθεί η επιρροή της κλιματικής αλλαγής στην πορεία ωρίμανσής της και θα αναλυθεί το αρωματικό και γευστικό προφίλ των παραγόμενων οίνων από Ασύρτικο από όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας.

Η παρουσίαση θα γίνει στα γαλλικά από την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη, που είχε και τον συντονισμό για την προετοιμασία της, στην οποία συνέβαλαν και οι οινολόγοι Κωνσταντίνα Αργυρού, Μαργαρίτα Άνδροβικ, Μαργαρίτα Καραμολέγκου και Νίκος Βαρβαρήγος.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη