Το “ειδώλιο αλλιώς” με τα μάτια της Ζωής, της Ντίλα και της Ναταλίας

Με όχημα τη φαντασία τους, τρεις νεαρές μαθήτριες από τη Σαντορίνη είδαν το ειδώλιο αλλιώς, όπως ζήταγε ο φετινός διαγωνισμός παιδικής ζωγραφικής που διοργάνωσε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τα έργα τους ξεχώρισαν ανάμεσα σε 15.300 συμμετοχές.

Τι είδαν όμως πίσω από το κυπριακό σανιδόμορφο ειδώλιο της 2ης χιλιετίας π.Χ. και πώς το αποτύπωσαν στο χαρτί συμμετοχής; Το Atlantea επισκέφτηκε την έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα και ανάμεσα σε πολλές ευφάνταστες συμμετοχές, εντόπισε τα έργα των τριών κοριτσιών.

Με το παραπάνω έργο της, η Ζωή Μηνδρινού, μαθήτρια της Στ’ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, ήταν μεταξύ των 33 μεγάλων νικητών του διαγωνισμού!

Το έργο της Ντίλα Λέγκισι, μαθήτριας της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καμαρίου ήταν μεταξύ των 365 έργων που απέσπασαν διάκριση.

Το έργο της 6χρονης Ναταλίας Φερχάιεν, από την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βόθωνα, ήταν επίσης μεταξύ των 365 διακριθέντων.

Η έκθεση συνεχίζεται για λίγες ακόμα ημέρες, μέχρι τις 3 Ιουνίου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη