21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

World Travel Market: Το Έτος Γαστρονομίας της Σαντορίνης σε πρωτεύοντα ρόλο – φωτογραφίες

Share

Η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας να ανακηρύξει το 2013 ως Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη αποτελεί το σημείο αναφοράς της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού World Travel Market, που άνοιξε τις πύλες της, σήμερα Δευτέρα 4/11/2013, στο Λονδίνο και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 7/11/2013.

Η απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ να προβληθεί το Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη ως η κεντρικότερη δράση του Ελληνικού Περιπτέρου επιβεβαίωσε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας του Δήμου Θήρας.

Λευτέρης Ζώρζος

Η Σαντορίνη είναι ο πρωταγωνιστής της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση. Η πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία του αρχαιολόγου και ξενοδόχου κ. Λευτέρη Ζώρζου, γενικά για τη Σαντορίνη και ειδικά για τη γαστρονομική της παράδοση -στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της Υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη- καθήλωσε στην κυριολεξία τους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα. Το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της παρουσίασης ήταν του φωτογράφου κ. Αντώνη Ελευθεράκη.

Στους εκπροσώπους του διεθνούς τύπου προσφέρθηκε από τον ΕΟΤ αναμνηστικό δώρο που περιείχε και παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου ο chef και Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης κ. Βασίλης Ζαχαράκης προσέφερε στους δημοσιογράφους εδέσματα που είχε προετοιμάσει και που ήταν βασισμένα σε σαντορινιά προϊόντα και απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις για τη γαστρονομική ταυτότητα της Σαντορίνης. Πολύτιμη ήταν και η παρουσία της κας Γεωργίας Τσάρα, από το εστιατόριο Σελήνη, που βοήθησε ουσιαστικά στην προσφορά των εδεσμάτων και απάντησε επίσης σε μια σειρά ερωτήσεις για τα προϊόντα της Σαντορίνης, τις συνταγές, τα κρασιά κλπ. Η προσφορά σαντορινιών εδεσμάτων και κρασιών θα συνεχισθεί σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, κάθε μεσημέρι 14:30-15:00.

Τα κρασιά που προσφέρονται στους δημοσιογράφους και στους άλλους επισκέπτες της έκθεσης είναι αποκλειστικά κρασιά από τα οινοποιεία της Σαντορίνης.

Για την προβολή του Έτους Γαστρονομίας έχει παραχωρηθεί στο Ελληνικό Περίπτερο ιδιαίτερος χώρος εκτός από τον χώρο που έχει η Σαντορίνη μαζί με τα άλλα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Πέραν αυτών σε ένα πολύ μεγάλο τραπέζι που δεσπόζει στο χώρο προβάλλονται τα κρασιά και τα τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης.

Η συμμετοχή του Έτους Γαστρονομίας στην έκθεση υποστηρίζεται οργανωτικά από πολυάριθμη ομάδα εθελοντών, που ταξίδεψαν ειδικά για αυτό το σκοπό στο Λονδίνο, με δική τους δαπάνη. Ο Δήμος Θήρας εκπροσωπείται στην έκθεση, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από τον κ. Λουκά Μπελλώνια και την κα Μαρία Αργυρού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ
(μικρή αναμονή για να εμφανισθούν οι φωτογραφίες,
με τα βελάκια κινείστε από τη μία φωτογραφία στην άλλη)

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη