Το “Καλάθι πρωινού Νοτίου Αιγαίου” έκλεψε τις εντυπώσεις στο Λονδίνο

Tους πιο απαιτητικούς λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας κέρδισαν τα ντόπια προϊόντα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τις υπέροχες και πρωτόγνωρες γεύσεις που δημιούργησαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το “Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου” που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6/11 στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης WTM.

Το “Καλάθι Πρωινού” του Νοτίου Αιγαίου, ως πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019 και στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση για πρώτη φορά στις διεθνείς τουριστικές αγορές είχε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματικών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, έτσι η πλειάδα των επισκεπτών της WTM απόλαυσε τις υπέροχες γεύσεις των εδεσμάτων που ετοίμασαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, μαζί με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων

Τα μέλη της Λέσχης που εργάστηκαν με δημιουργική φαντασία για την επιτυχία της παρουσίασης ήταν οι Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, Παναγιώτης Μένανδρος και Δημήτρης Πλυτάς, με επικεφαλής των πρόεδρο της Λέσχης αρχιμαγείρων Νίκο Χριστοφόρου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το “πάντρεμα” της γαστρονομίας των νησιών του Αιγαίου, σε μια προσπάθεια προβολής των περισσοτέρων προϊόντων που παράγονται στα νησιά μας

Εκπρόσωποι κορυφαίων τουριστικών οργανισμών και φορέων καθώς και δημοσιογράφοι από διεθνή ΜΜΕ, που ήταν μεταξύ των παρεβρισκομένων, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές συνταγές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με αγνά προϊόντα της περιοχής και τις καλύτερες πρώτες ύλες, από τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. Ενδεικτικά προσφέρθηκαν: ροδίτικη λαδόπιτα, μέλι Ρόδου και Καλύμνου, χαρουπόπιτα γεμιστή με αρωματικά, μυκονιάτικο, μαρμελάδα Νάξου, χαλβαδόπιτα, μους ταραμά, μυκονιάτικο ήλιο, σίσερα (αλλαντικό) κρεμιδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σαντορίνης, γλυκό κίτρο Νάξου, γλυκό ντοματάκι και σταφύλι Κω, αλμυροί λουκουμάδες κ.ά.

Σκοπός του προγράμματος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, που παρουσιάστηκε επίσημα ένα χρόνο πριν, και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τη φετινή, τουριστική περίοδο, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, από ενοικιαζόμενα δωμάτια – διαμερίσματα, τα οποία έλαβαν τη σχετική πιστοποίηση, είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας και η καθιέρωσή της σε δημοφιλή, γαστρονομικό προορισμό.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη