Το Πλοίο της Ειρήνης με τους Χιμπακούσα ξανά στη Σαντορίνη

Το Πλοίο της Ειρήνης (Peace boat) με μία ομάδα τριών επιζώντων της Χιροσίμα (Χιμπακούσα στα ιαπωνικά) κατέπλευσε σήμερα το πρωί στη Σαντορίνη, στο πλαίσιο του 98ου παγκόσμιου ταξιδιού, που οργανώνει η ομώνυμη διεθνής οργάνωση με κύριο αίτημα έναν κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα, πολέμους και βία. Το πλοίο ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα στις 8 Μαΐου και θα επιστρέψει στην Ιαπωνία στις 22 Αυγούστου, έχοντας επισκεφτεί 25 λιμάνια σε 23 χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Όπως και πριν από δύο χρόνια, οι επιζήσαντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι επισκέφτηκαν και πάλι τον Δήμο Θήρας και συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κο Μάρκο Καφούρο. Οι επιζήσαντες συνοδεύονταν από την πρόεδρο της Ιατρικής Εταιρίας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, κα Μαρία Σωτηροπούλου.

Στο καλωσόρισμά του και στη σημασία αυτής της επίσκεψης, ο κος Καφούρος αναφέρθηκε στο μήνυμα που στέλνει η Σαντορίνη σήμερα: “δεν ξεχνάμε το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, δεν ξεχνάμε τους επιζώντες Χιμπακούσα και διεκδικούμε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα και πολέμους”.

Η προηγούμενη επίσκεψη των Χιμπακούσα, τον Σεπτέμβριο του 2016, είχε επισφραγιστεί με μία συμβολική κίνηση ειρήνης, τη φύτευση ενός δενδρυλλίου ελιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου. Η ελιά βρίσκεται και μεγαλώνει έξω από το Δημαρχείο στέλνοντας ένα μήνυμα ειρήνης και σοφίας σε όλο τον κόσμο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here