Το πρωινό του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη

Το πρωινό του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάστηκε σήμερα (16/2) στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, κατά τη διάρκεια της έκθεσης Panorama World Festival που διεξάγεται στη Στοκχόλμη. Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν χιλιάδες επισκέπτες, καθώς έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική εκθεσιακή διοργάνωση για τον τουρισμό, και κατ’ επέκταση την γαστρονομία και τον πολιτισμό, στην Σουηδία.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και συγκεκριμένα από τους σεφ της Λέσχης, Κώστα Μπουγιούρη, Νίκο Κουκιάσα, Ευαγγελία Φωτεινιά και Μαρία Ρηγούτσου, στο 1o Networking Event για τους Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων, σε έναν διακεκριμένο χώρο, το Ατελιέ Γαστρονομίας Aveqia.

Το πρωινό περιελάμβανε γεύσεις από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα όπως μους ταραμά σε άζυμο ψωμί, κολοκυθόπιτα με αλεύρι από χαρούπι, τάρτα μάραθου με φρέσκο σπανάκι, φρουτάλια Άνδρου με λουκάνικο και δυόσμο, κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, φάβα Σχοινούσας και φάβα Σαντορίνης, τούρτες συμιακές, ροδίτική χορτόπιτα, γαλακτομπούρεκο, τυρόπιτα γλυκιά, φανουρόπιτα, γριές Μυκόνου, χαλβά σιμιγδαλένιο με γάλα, στριφτή τυρόπιτα, τσάι αρωματικό από τα νησιά και στάρι βραστό χυλωμένο.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθεί στο κοινό της Σουηδίας ο γαστρονομικός πλούτος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η αξεπέραστη ποικιλία των τοπικών προϊόντων των νησιών και η διατροφική τους αξία, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας.

Print Friendly, PDF & Email