Το Santorini Experience επιστρέφει, 6-8 Οκτωβρίου 2017

Photo: Elias Lefas @ Santorini Experience

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Σαντορίνη θα φιλοξενήσει στις 6-8 Οκτωβρίου το Santorini Experience, το μεγαλύτερο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα. Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε τρέξιμο και κολύμβηση, με φόντο το μοναδικό σκηνικό της Καλντέρας.

Όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος η μαγεία της διοργάνωσης είναι οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές, οι οποίοι θα συμμετάσχουν. Η πορεία όσων λάβουν μέρος στους αγώνες τρεξίματος θα πραγματοποιηθεί μέσα από τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία, με ονειρεμένη θέα τις εικόνες του ηφαιστείου. Για όσους επιλέξουν την κολύμβηση, η εκκίνηση δίνεται από το ηφαίστειο, έχοντας ως σημείο τερματισμού το παλιό λιμάνι των Φηρών, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να κολυμπήσουν στα μαύρα νερά της Σαντορίνης.

To «Santorini Experience» αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) και του Ομίλου της Active Media.

Photo: Elias Lefas @ Santorini Experience

Με αφορμή τη διοργάνωση, ο δήμαρχος Θήρας, κ. Νίκος Ζώρζος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε το 3ο Santorini Experience στο νησί μας! Σε μία ακόμη μοναδική εμπειρία ζωής, γεμάτη ενέργεια και ηφαιστειακή αύρα. Η διοργάνωση έχει γίνει πια θεσμός για τον τόπο μας και η συμμετοχή τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, το αποδεικνύει κάθε χρόνο περίτρανα.

Η Σαντορίνη, προορισμός όλο το χρόνο, προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού και το Santorini Experience αποτελεί μία από αυτές. Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια, στηρίζουμε και συμμετέχουμε δυναμικά, έτσι ώστε το νησί μας να παραμένει στις πρώτες θέσεις προτίμησης των επισκεπτών».

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρη Τζούρου, ο οποίος τόνισε: «Σας περιμένουμε στο 3ο Santorini Experience που θα γίνει στις 6-8 Οκτωβρίου. Ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός, το οποίο από την πρώτη μέρα δημιουργίας του μας δείχνει με την συμμετοχή όλων των αθλητών από όλο τον κόσμο, ότι έχει τη δυναμική να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός. Το Santorini Experience είναι πλέον θεσμός, όμως εμείς δε μένουμε εκεί και είναι πολύ σημαντικό το ότι κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση, καινοτομία και πάνω από όλα ασφάλεια. Σας περιμένουμε όλους 6-8 Οκτωβρίου στο νησί μας».

Περισσότερες πληροφορίες για το άνοιγμα των εγγραφών, το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και τα πακέτα των χορηγών φιλοξενίας θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email