Βιβλιοπαρουσίαση “Το σπίτι των γλάρων” της Μ. Καραγιάννη

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και η Θηραϊκή Εταιρία Επιστημών-Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζουν αύριο Τρίτη 19 Ιουνίου, ώρα 20:30, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο, το νέο βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη “Το σπίτι των γλάρων”.

Ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, στον ρόλο του αφηγητή της ιστορίας, θα μας παρασύρει από τη Ρώμη των μπαρόκ συνοικιών και τη νήσο Πόντζα ως τη Σαντορίνη, ενώ ο ζωγράφος Χριστόφορος Ασιμής θα μας αποκαλύψει πόσα μυστικά μπορούν να κρύβονται μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής…

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Κωνσταντίνα Μπαλόγλου, ενώ θα την πλαισιώσουν η Μαρίνα Δημητρίου με τη μελωδική φωνή της, συνοδευόμενη από τις νότες του Χρήστου Τσαντούλη στο πιάνο.

Το βιβλίο Το σπίτι των γλάρων είναι το δεύτερο μυθιστόρημα της αστυνόμου Μαρίας Καραγιάννη, η οποία το καλοκαίρι του 2016 διετέλεσε και Διοικητής του ΑΤ Θήρας. Είχε προηγηθεί το Στη σκιά της σιωπής, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε στα αγγλικά και τα κινέζικα.

Στο νέο της βιβλίο, με σαγηνευτική γραφή, η Μαρία Καραγιάννη πλέκει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με φόντο τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης Ιστορίας της Ιταλίας. Πρόκειται για μια καταιγιστική ιστορία μυστηρίου όπου η διαφθορά, η βία και η κατάχρηση εξουσίας συγκρούονται με την έμπνευση και τον παντοτινό έρωτα.

Υπόθεση:
Μια παράξενη πρόσκληση σε μια γκαλερί οδηγεί έναν συγγραφέα στα χνάρια της Εμμέλια, του νεανικού του έρωτα, και τότε θα πέσει στα χέρια του ένα σημείωμά της:

Τυρρηνική θάλασσα, νήσος Πόντζα, 30-6-1979.

Κάποτε είχα ακούσει τον πατέρα μου να λέει πως τίποτε δεν κρατάει για πάντα στη ζωή. Τίποτε… εκτός από τις τύψεις. Έπρεπε να περάσουν χρόνια ολόκληρα μέχρι να καταλάβω το νόημα εκείνων των λέξεων… Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία της ζωής, ώσπου να νιώσει τη βρομερή ανάσα του θανάτου να ψιθυρίζει το όνομά του. Δεν φοβάμαι πια, μαμά. Το μόνο που αισθάνομαι είναι κούραση και μια γλυκιά προσμονή πως πολύ σύντομα τα φαντάσματα που στοίχειωσαν τη νιότη μου θα με αφήσουν επιτέλους ελεύθερη. Το όνομά μου είναι Εμμέλια, κι όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα είμαι ήδη νεκρή.

Αυτοκτονία ή δολοφονία; Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Εμμέλια, κόρης του πανίσχυρου βιομήχανου Φραντσέσκο Σόρντι, ένας συγγραφέας και μία αστυνόμος αναζητούν την απάντηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here