20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

“Το σπίτι των γλάρων” το νέο βιβλίο της Μαρίας Καραγιάννη

Share

Η Μαρία Καραγιάννη με το νέο της μυθιστόρημα “Το σπίτι των γλάρων” | Πηγή φωτογραφίας: Facebook page Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μια καταιγιστική ιστορία μυστηρίου όπου η διαφθορά, η βία και η κατάχρηση εξουσίας συγκρούονται με την έμπνευση και τον παντοτινό έρωτα, δίνει το στίγμα στο νέο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Καραγιάννη, με φόντο τις πιο σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας της Ιταλίας…

Το βιβλίο Το σπίτι των γλάρων κυκλοφόρησε στα μέσα Μαΐου από τις εκδόσεις Κλειδάρισμος και πρόκειται για το δεύτερο μυθιστόρημα της αστυνόμου Μαρίας Καραγιάννη, η οποία πέρσι το καλοκαίρι διετέλεσε και Διοικητής του ΑΤ Θήρας. Είχε προηγηθεί το Στη σκιά της σιωπής, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μεταφράστηκε στα αγγλικά και τα κινέζικα.

Υπόθεση:
Μια παράξενη πρόσκληση σε μια γκαλερί οδηγεί έναν συγγραφέα στα χνάρια της Εμμέλια, του νεανικού του έρωτα, και τότε θα πέσει στα χέρια του ένα σημείωμά της:

Τυρρηνική θάλασσα, νήσος Πόντζα, 30-6-1979.

Κάποτε είχα ακούσει τον πατέρα μου να λέει πως τίποτε δεν κρατάει για πάντα στη ζωή. Τίποτε… εκτός από τις τύψεις. Έπρεπε να περάσουν χρόνια ολόκληρα μέχρι να καταλάβω το νόημα εκείνων των λέξεων… Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την αξία της ζωής, ώσπου να νιώσει τη βρομερή ανάσα του θανάτου να ψιθυρίζει το όνομά του. Δεν φοβάμαι πια, μαμά. Το μόνο που αισθάνομαι είναι κούραση και μια γλυκιά προσμονή πως πολύ σύντομα τα φαντάσματα που στοίχειωσαν τη νιότη μου θα με αφήσουν επιτέλους ελεύθερη. Το όνομά μου είναι Εμμέλια, κι όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές θα είμαι ήδη νεκρή.

Αυτοκτονία ή δολοφονία; Δεκαπέντε χρόνια μετά τον θάνατο της Εμμέλια, κόρης του πανίσχυρου βιομήχανου Φραντσέσκο Σόρντι, ένας συγγραφέας και μία αστυνόμος αναζητούν την απάντηση.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη