17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιμενικό Ταμείο: Το θέμα του Sea Diamond ξανά στο προσκήνιο

Share

Το θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond από τον βυθό της καλντέρας ξαναφέρνει στο προσκήνιο με σημερινή (15/12) του επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κος Ηλίας Πελέκης. Στην επιστολή του ο κος Πελέκης επαναλαμβάνει την πρότασή του να συσταθεί ένας οργανισμός, στον οποίο θα μετέχουν ο Δήμος Θήρας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ναυτιλίας, με σκοπό την ανέλκυση του βυθισμένου κρουαζιεροπλοίου. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή έχει ως στόχο να σας υπενθυμίσει το φλέγον ζήτημα του ναυαγίου του Κ/Ζ  «SEA DIAMOND» . Σε προηγούμενη συνάντησή μας, σας επισημάναμε τις ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί, ως Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, για την είσπραξη των προβλεπόμενων τελών ναυαγίου, τα οποία επιβλήθηκαν εκ νέου με νέο βεβαιωτικό κατάλογο του Νοεμβρίου 2015. Όπως σας εκθέσαμε και στην προηγούμενη συνάντησή μας ωστόσο, το καίριο ζήτημα, το οποίο είναι η ανέλκυση του ναυαγίου από το βυθό της Καλντέρας. Η ανέλκυση του υφιστάμενου ναυαγίου είναι απολύτως αναγκαία για την αποφυγή της εκτεταμένης θαλάσσιας ρύπανσης που επίκειται, λόγω της ανάδυσης των καυσίμων από τα αμπάρια του πλοίου στην επιφάνεια της θάλασσας, δεν φαίνεται να απασχολεί την πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια προς τον σκοπό αυτό.

Για τον λόγο αυτό και δεδομένης της προφανούς οικονομικής και τεχνικής αδυναμίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας να αναλάβει μόνο του το κολοσσιαίο εγχείρημα της ανέλκυσης, σας επαναφέρουμε, διά της παρούσης, την πρόταση μας περί σύστασης ενός Οργανισμού, στον οποίο θα μετέχουν ο Δήμος Θήρας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο οποίος θα έχει ως σκοπό την ανέλκυση του ναυαγίου του Κ/Ζ «SEA DIAMOND». Η ανωτέρω πρόταση μας αποτελεί τη μοναδική εφικτή λύση επί του παρόντος για την περιβαλλοντική διάσωση του βυθού της Καλντέρας από τη θαλάσσια μόλυνση και την αποκατάσταση της φήμης της ν. Θήρας, αλλά και κατ’ επέκταση της ίδιας της Ελληνικής Πολιτείας, από την ήδη έντονη διεθνή περιβαλλοντική κατακραυγή.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη