16.2 C
Santorini
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τον Απρίλιο στο SAF

Share

Οι πολιτιστικές δράσεις για παιδιά και μεγάλους που διοργανώνει το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στη Βλυχάδα συνεχίζονται και τον Απρίλιο. Για αυτόν τον μήνα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια εικαστικών, μουσικής, χορού και φωτογραφίας.

2-3 Απριλίου: Μουσικό εργαστήρι – Δίνω φωνή στο σώμα μου
Το μουσικό εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Μέσα σε ένα ευχάριστο πλαίσιο με παιχνίδια και διάφορες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τη φωνή τους μέσω του ατομικού και ομαδικού τραγουδιού. Να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους αυτοσχεδιάζοντας.

Σαβ. 2/4, Δ-Ε-ΣΤ Δημοτικού: 16:00 – 17:30 και 18:00 – 19:30
Κυρ. 3/4, Α-Β-Γ Δημοτικού: 10:30 – 12:00 και 12:30 – 14:00

10 Απριλίου: Εικαστικό Εργαστήρι για παιδιά και τους γονείς τους – Ανακαλύπτοντας την ‘Τέχνη της Γης’ (Land Art) στη παραλία της Βλυχάδας
Το Εργαστήρι Εικαστικών θα ταξιδέψει αυτή τη φορά στην ιστορία της Land Art, δηλαδή στην Τέχνη της Γης. Με ταξιδευτές και συνοδοιπόρους τα παιδιά της Σαντορίνης θα γίνει γνωριμία με καλλιτέχνες που έδωσαν πνοή στον φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει. Μαζί με τα παιδιά του εργαστηρίου, θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο συλλογικό έργο τέχνης, με ποικιλία φυσικών υλικών της Θηραϊκής γης, στην παραλία της Βλυχάδας.

Κυρ.10/4: 10:30-12:30

16 Απριλίου: Χορευτικό Εργαστήρι – Σεμινάριο Χοροθεατρικής εμπειρίας ενηλίκων
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών και αποτελεί ένα δείγμα χοροθεατρικής εμπειρίας που έχει σκοπό να ερεθίσει τους συμμετέχοντες προς την ελεύθερη δημιουργική και κινητική έκφραση. Στόχος είναι η σύνδεση της καλλιτεχνικής δράσης με την χαρά και η σχέση των συμμετεχόντων με το χώρο, το χρόνο και την ομάδα.

Σαβ.16/4: 18:00-21:00

17 Απριλίου: Χορευτικό Εργαστήρι – Ταξίδι σε κόσμους μακρινούς με τον χορό
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Προβλέπεται ταξίδι σε κόσμους μακρυνούς! Τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε άλλους κόσμους να ακούσουν μουσικές, να γνωρίσουν έναν Ινδό χορευτή που μαθαίνει σε ένα παιδί να παριστάνει τη φωτιά, το δέντρο, το λουλούδι. Θα βρεθούν σ’ένα τσίρκο της Γαλλίας για να παίξουν με έναν ακροβάτη, θα χορέψουν στους ρυθμούς της Αφρικής…

Κυρ.17/4: 10:30-12:30

23-24 Απριλίου: Kλικ στους μεγάλους φωγράφους – Καλλιτέχνες φωτογράφοι φωτογραφίζουν … την μόδα
Θα παρουσιαστεί επιλογή (προβολή οπτικού υλικού slideshow, video links κτλ) από το έργο σημαντικών φωτογράφων οι οποίοι έχουν φωτογραφίσει ΜΟΔΑ με ένα εντελώς ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο ο καθένας τους και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σαβ. 23/4: 17:00-19:00 για ενήλικες
Kυρ. 24/4: 11.00-13.00 για παιδιά Στ Δημοτικού, Α, Β και Γ Γυμνασίου

Σε όλα τα παραπάνω εργαστήρια η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 2286085141 και 6971828108. Οι θέσεις για κάθε τμήμα είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Θυμίζουμε πως στο SAF βρίσκονται οι Μουσειοσκευές του Κυκλαδικού Μουσείου, με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Κεραμική. Περιέχουν ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες. Είναι διαθέσιμες για σχολεία κάθε Πέμπτη και για το κοινό κάθε Παρασκευή 16:00-18:00, κατόπιν κράτησης και με σειρά προτεραιότητας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη