Τραγωδία, πένθος, δέος, οργή

Μια ασύλληπτη τραγωδία είναι σε εξέλιξη από χθες το μεσημέρι στην Αττική, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, με πύρινα μέτωπα σε Κινέτα, Ανατολική Αττική και Κάλαμο να κατακαίνε δάση και περιουσίες και να αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς.

Ο τραγικός μέχρι τώρα απολογισμός είναι 50 επιβεβαιωμένοι νεκροί, όλοι στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Οι 25 βρέθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας σε χωράφι στο Μάτι, λίγα μέτρα μακριά από τη θάλασσα. Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι (οι 11 διασωληνωμένοι), καθώς και 16 παιδιά, σε όχι ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση. Έντονοι είναι πάντως οι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν αναφορές σε Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό για αγνοούμενους.

Παρά την υποχώρηση των πολύ δυνατών ανέμων, τα πύρινα μέτωπα σε Κινέτα, Ανατολική Αττική και Κάλαμο εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, ενώ Ισπανία και Κύπρος στέλνουν ενισχύσεις για να συμβάλουν στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών.

Νεότερη ενημέρωση 24/7 – ώρα 14:30
Με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Νεότερη ενημέρωση 24/7 – ώρα 21:30
Ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 74, ενώ οι τραυματίες είναι 164 ενήλικες και 23 παιδιά. Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη