Santorini Experience: Τρέξιμο και κολύμβηση σε απαιτητικές διαδρομές

Κάτι λιγότερο από τρεις μήνες μας χωρίζουν από την 4η διοργάνωση του Santorini Experience, του κορυφαίου αθλητικού event που θα φιλοξενήσει η Σαντορίνη στις 5-7 Οκτωβρίου. Και ενώ η διοργάνωση συνεχίζει να διακρίνεται και να αποσπά βραβεία, με πιο πρόσφατο το χρυσό στα Sports Marketing Awards 2018 (κατηγορία “Integrated Marketing Campaign”/ενότητα “Sports Organizations”), παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τους αγώνες.

Σε ό,τι αφορά στις παράλληλες εκδηλώσεις στο νησί, ο ΔΑΠΠΟΣ θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ανοιχτή συναυλία για το κοινό στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου, με το συγκρότημα C:Real, προσφορά για τους συμμετέχοντες στο Santorini Experience.

Santorini Experience: αγώνας τρεξίματος – Φωτογραφία: Λ. Χαψής

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τους λάτρεις του τρεξίματος το Σάββατο 6 Οκτωβρίου το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διαφορετικές διαδρομές, με φόντο τις μοναδικές εικόνες του ηφαιστείου που κλέβουν την παράσταση. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Η διαδρομή των 5 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος” είναι για τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10 χλμ. για πιο εξοικειωμένους στις αποστάσεις και αυτή των 15 χλμ. για όσους αγαπούν τη δύναμη, την τεχνική και την αντοχή.

[adning id="140783"]

Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: “…Είναι τρεις διαδρομές αρκετά απαιτητικές, καθώς υπάρχουν υψομετρικές διαφορές από τα 135μ. η ελάχιστη έως τα 334μ. η μέγιστη. Σε ένα χωμάτινο μονοπάτι με χωνευτές πέτρες, με πλακόστρωτο, αλλά και άσφαλτο σε κάποια σημεία, που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη διαδρομή για τους δρομείς. Στόχος μας και φέτος είναι να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους δρομείς από πολλές γωνιές του πλανήτη, αφού πέρσι είχαμε το εντυπωσιακό νούμερο συμμετοχών από περισσότερες από 40 χώρες.”

Αξίζει να σημειωθεί πως το Santorini Experience έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons, που αριθμεί περισσότερους από 4.146 αγώνες τρεξίματος παγκοσμίως.

Santorini Experience: αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης – Φωτογραφία: Η. Λέφας

Σε ό,τι αφορά το κολυμβητικό κομμάτι, η διαδρομή είναι 1,5 μίλι ή 2,4 χλμ. και ξεκινάει από το Ηφαίστειο με τερματισμό το Παλιό Λιμάνι των Φηρών. Όπως κάθε διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης το “Santorini Experience” έχει την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (KOE) και γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της FINA.

Οι εγγραφές για το Santorini Experience συνεχίζονται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018. Κλικ εδώ για να εγγραφείτε τώρα!

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων σε θέματα δρομολογίων, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων και διαμονών, το επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης VitaNTravel παρέχει την καλύτερη δυνατή λύση για αθλητές και συνοδούς, ενώ έχει δημιουργήσει για το διάστημα 5-7 Οκτωβρίου, ειδικό πακέτο από 130 ευρώ/άτομο για δύο διανυκτερεύσεις που συμπεριλαμβάνει διαμονή, ακτοπλοϊκά εισιτήρια μέσω της Blue Star Ferries, σε οικονομική θέση, για τα δρομολόγια: Πειραιάς – Σαντορίνη (5/10 – αναχώρηση: 07:25, άφιξη: 14:55) και Σαντορίνη – Πειραιάς (7/10 – αναχώρηση: 15:30, άφιξη: 23:25) καθώς και επιπλέον μεταφορές από το ξενοδοχείο στους χώρους των events. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ή καλέστε στο 2103249070.

Περισσότερες προσφορές που αφορούν στη διοργάνωση μπορείτε να δείτε εδώ.

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (ΔΑΠΠΟΣ) και της Active Media Group. Η διοργάνωση υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com

Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair
Επίσημοι Χορηγοί: Ford Motor Ελλάς, Blue Star Ferries, Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites
Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας: Samsung
Επίσημοι Υποστηρικτές: Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Avance Rent A Car, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης
Επίσημος Συνεργάτης Μεταφορών: DNA Travel
Strategic Partner: National Geographic
Αρωγοί: Lifeguard Patrol, Assyrtico Wine Restaurant Café, Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας, Mediterranean Dive Club, Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης
Χορηγοί Φιλοξενίας: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Meltemi Hotels & Resorts, Aqua Vista Hotels, Athina Luxury Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Canaves Oia, West East Suites, Desiterra Luxury Suites & Villas, 270 Oia’s View, Central Fira Hotel, Fanouris Condo, Monolithia, Casa Iphigenia, Sienna Resort
Επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο: VitaNTravel

Official Hashtag: #SantoriniExperience

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη