Τρισδιάστατος ρομποτικός εκτυπωτής “τυπώνει” σπίτι στη Γαλλία – Βίντεο

Το πρώτο σπίτι στον κόσμο που κατασκευάστηκε από ρομποτικό τρισδιάστατο εκτυπωτή, δημιουργήθηκε στη Ναντ της Γαλλίας από ερευνητές του πανεπιστημίου της Πόλης και οι πρώτοι ένοικοί του πρόκειται να εγκατασταθούν τον Ιούνιο.

Το ρομπότ, γνωστό ως BatiPrint3D, χρειαστηκε περίπου 18 ημέρες για να ολοκληρώσει την τρισδιάστατη εκτύπωση, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πολυμερές υλικό με το οποίο δημιούργησε κοίλους τοίχους που στη συνέχεια γεμίστηκαν με μπετόν για μόνωση.  Η διάρκεια ζωής του υλικού είναι τουλάχιστον ένας αιώνας.

Το σπίτι των 95 τ.μ. και πέντε δωματίων έχει σχήμα Υ και είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα, την υγρασία και τη θερμοκρασία, γενικώς με τεχνολογία που θα μειώνει το ενεργειακό κόστος για τους ενοίκους.

Το σπίτι θα διατεθεί σε οικογένεια της πόλης που δικαιούται κοινωνικής στέγασης, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν στο πρόγραμμα να δημιουργήσουν και άλλα τέτοια κτίρια που θα παραχωρηθούν σε οικογένειες.

“Είναι αυτό το μέλλον; Είναι μια λύση και ενδιαφέρουσα πρόταση, γιατί κατασκευάζουμε το σπίτι απευθείας στον χώρο και επιπλέον χάρη στο ρομπότ μπορούμε να δημιουργήσουμε τοίχους με σύνθετα σχήματα”, δήλωσε ο καθηγητής Benoit Furet που εργάστηκε στο έργο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα σταδια της δημιουργίας του ιδιαίτερου αυτού σπιτιού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here