Τρίτο πλοίο για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ζητά το Επιμελητήριο Κυκλάδων

Τη διεκδίκηση και τρίτου πλοίου για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια (όπως συνέβαινε και στο παρελθόν) κατέθεσε ως πρόταση το Επιμελητήριο Κυκλάδων, κατά την πρόσφατη σύσκεψη για το επίμαχο θέμα του ακτοπλοϊκού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου των ταξιδιών, τη βελτίωση της προσβασιμότητας μεταξύ των νησιών και της ποιότητας των συγκοινωνιών στις Κυκλάδες. Όπως επισημάνθηκε, ανέκαθεν υπήρχαν και συνεχίζουν να συντηρούνται οι σημαντικές ανισότητες μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, συνεπώς η υλοποίηση της πρότασης είναι μια από τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει άμεσα η σημερινή κυβέρνηση ως ελάχιστη αναγνώριση των παραπάνω.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, το Επιμελητήριο Κυκλάδων επικοινώνησε τόσο με τον Υφυπουργό όσο και με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, οι οποίοι επιβεβαίωσαν αυτό που ανέφεραν και στη συνάντηση, ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά την πρόταση.


Το Επιμελητήριο έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες (επαφές με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, με τη Διεύθυνση Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου και φορείς των Κυκλάδων) με σκοπό την επίσπευση των ενεργειών που απαιτούνται προκειμένου να φτάσουμε σε μια αποτελεσματική πρόταση που θα ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού, τις πραγματικές ανάγκες του νομού.

Προς τον σκοπό αυτό, καλεί όλους τους φορείς, τα μέλη του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, να καταθέσουν τυχόν προτάσεις τους, έως και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, προκειμένου εάν προκύψουν νέα στοιχεία, να ληφθούν υπόψη στην πρόταση που θα διαμορφώσει το Επιμελητήριο.

Διευκρινίζεται ότι επειδή η δημοπράτηση των γραμμών δημοσίου συμφέροντος έχει γίνει για τα δρομολόγια της περιόδου Νοεμβρίου 2017-Οκτωβρίου 2020 (που όπως ανακοινώθηκε θα είναι αυτά που ίσχυαν προ της προηγούμενης περιόδου) η δρομολόγηση του τρίτου πλοίου εφόσον επιτευχθεί, θα γίνει συμπληρωματικά προς αυτά τα δρομολόγια, για την συγκεκριμένη περίοδο, με βάση τις άμεσες ανάγκες.

Print Friendly, PDF & Email